STA, 19. 6. 2014

Pri LGL izšla zgoščenka Štiri črne mravljice

Lutkovna predstava Štiri črne mravljice, ki so jo v Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL) premierno izvedli maja letos, je dobila svojo zgoščenko. Zgoščenka Štiri črne mravljice prinaša glasbo in pesmi iz predstave, ki je nastala po literarni predlogi pesnice, pisateljice in pravljičarke Anje Štefan, režirala pa jo je Martina Maurič Lazar.
:
:

Foto: Urška Boljkovac

Predstava v ospredje postavlja vsakdanjik štirih mravljic, ki ga dopolnjujejo duhovite prigode. Mravljice se, denimo, kadar dežuje in jim je tesno, močno stisnejo in tesnoba mine, v soju mesečine pa si pripovedujejo pravljice, ki jih ponesejo širom sveta. Mravljice tudi nimajo ušes, zato si uhane pripnejo na klobuke in šale, kajti kdor gleda z vso širino srca, ta ne pozna meja, so zapisali pri LGL.

Na zgoščenki, ki je izšla pri LGL, so zbrane odpete pesmi, ki so nastale na podlagi besedil Štefanove, ter instrumentalne skladbe iz predstave. Avtorja in izvajalca glasbe za predstavo in zgoščenko sta Milko Lazar in Nino de Gleria, ki sta tudi tonska mojstra in producenta, pesmi pa odpojejo Asja Kahrimanović, Katja Povše, Polonca Kores in Matevž Müller.

Povezani dogodki