PGK, STA, 28. 5. 2014

Premiera Mladinskega odra Kranj

V Stolpu Škrlovec Kranj bo v četrtek, 29. maja 2014 ob 19.30 zadnja premierna uprizoritev Mladinskega odra Kranj v letošnji gledališki sezoni.
:
:

Foto: Arhiv PGK

Po uspešnih predstavah sodobnih dramskih besedil Mi, otroci generacije fix Ajdina Huzejrovića in Psihoza 4.48 Sarah Kane so se tokrat lotili Hamleta, tragedije velikega Williama Shakespearja. Vsem znano besedilo je tokrat dobilo drugačno interpretacijo. Mladinski oder Kranj v predstavi Hamlet odpira vprašanje, kdo je kdo in kdo v velikem načrtu odigra glavno vlogo. Vas zanima odgovor?

Za režijo, scenografijo in kostumografijo je tako kot pri prejšnjih dveh letošnjih premierah kranjskega mladinskega odra poskrbel mladi režiser in avtor Ajdin Huzejrović, ki igra tudi naslovno vlogo. Dramaturginja in asistentka režije je Judita Polak, lektorica Katja Zupančič, skladatelj Jean Markič, za oblikovanje svetlobe pa skrbi Marko Koren.

Poleg Huzejrovića igrajo Matic Škrjanc, Lara Drinovec, Nejc Blaznik, Nina Marčeta, Tim Kalan, Rene Markič, Marcel Nahtigal, Jakob Horvat, Maša Remškar, Ema Herlec, Jean Markič in Nejc Balantič.

Mladinski oder Kranj so jeseni 2012 ustanovili člani gledališke skupine Gimnazije Kranj, ki so se jim po avdiciji pridružili še novi. V vsaki gledališki sezoni so si zastavili cilj pripraviti tri predstave.

Prisrčno vabljeni v četrtek ob 19.30 v Stolp Škrlovec Kranj, da skupaj z mladimi igralci zaključimo letošnjo gledališko sezono.

Povezani dogodki