SLG Celje, 30. 5. 2012

Predstavitev repertoarja SLG Celje v sezoni 2012/13

SLG Celje je predstavilo repertoar gledališke sezone 2012/13. Na celjskem odru bodo uprizorili: dramo, komično dramo, komedijo, komedijo v treh dejanjih, ljudsko igro in predstavo za otroke. Ansamblu se bosta pridružila dva nova člana Ana Ruter in Vid Klemenc. V novi sezoni tudi Abonmajček, abonma za najmlajše.

Sezono 2012/13 bo SLG Celje odprlo s krstno uprizoritvijo drame Shocking Shopping v režiji Matjaža Zupančiča. Sledila bo predstava za otroke Skrivnosti v režiji Mateje Koležnik, na Odrupododrom pa si bomo lahko, v režiji Jerneja Kobala, ogledali komično dramo Kruh. Komedijo Sleparja v krilu bo na celjski oder postavil Boris Kobal. Sledila bo komedija v treh dejanjih Največji frajer zahodnega sveta v režiji Janeza Pipana. Sezono bo sklenila ljudska igra Gospod Puntila in njegov hlapec Matti v režiji Nebojše Bradića.

V sezoni 2012/13 se bo v SLG Celje odvil že 22. festival Dnevi komedije, ki bo predvidoma potekal marca 2013. SLG Celje kot organizator in Mestna občina Celje kot pokroviteljica sta razpisala javni anonimni natečaj za izvirno komedijo (žlahtno komedijsko pero), nagrada pa bo podeljena na Dnevih komedije 2014.

Novost prihajajoče sezone je Abonmajček, ki ga SLG Celje razpisuje za najmlajše obiskovalce gledališča. Otrokom od 3. leta naprej bodo s pravljičnimi predstavami približali magični svet gledališča. Abonma sestavljajo dve igrani predstavi (Maček Muri v izvedbi SLG Celje in Juri Muri v Afriki v izvedbi Drame SNG Maribor) in ena lutkovna predstava (Sapramiška v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana). Predstave bodo na sporedu ob sobotah v dopoldanskem času.

Razpisali so predvpis abonmajev, ki bo potekal med 4. in 15. junijem 2012, in jesenski vpis abonmajev, ki bo potekal med 3. in 18. septembrom 2012 pri blagajni SLG Celje. V času predvpisa nudijo poseben 10% popust.

Več o repertoarju in abonmajih SLG Celje si lahko ogledate na www.slg-ce.si