LGL, SiGledal, 15. 3. 2024

Podkast Lutkovnega gledališča Ljubljana V kraljestvu domišljije

V Lutkovnem gledališču Ljubljana so pričeli z izdajanjem podkasta V kraljestvu domišljije, v katerem razstirajo zanke svojega ustvarjanja. Podkaste pripravlja Tjaša Koprivec Vuga, ki se bo v vsaki epizodi poglobila v svet nastajanja novih uprizoritev ter v širši svet zaodrja gledališča. Vprašanja bo zastavljala ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki z gledališčem snujejo kraljestvo domišljije.
:
:

Foto: Arhiv LGL

Prvo sezono podkasta odpirajo s prvakinjo igralskega ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana Asjo Kahrimanović. Marec 2024 bo v Lutkovnem gledališču Ljubljana tudi v barvah njene režijske interpretacije priljubljene slikanice Joeja Todd-Stantona Mišek Julijan.

Tjaša Koprivec Vuga je pesnica, urednica, pravljičarka, voditeljica literarnih večerov, konferenc in predstavitev ter radijska voditeljica. Je avtorica dveh pesniških zbirk in povedke Slavček in granatno jabolko, leta 2016 pa je nastopila v Japonskih pravljicah v režiji Chiare Guidi. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je nastopila v uprizoritvi Močeradek gre čez cesto, ki jo je leta 2013 režiral Matija Solce.

Podkast je na voljo na različnih platformah (Apple Podcasts, Spotifiy, Deezer, YouTube), v video obliki pa je podkast na voljo na Vimeo kanalu Lutkovnega gledališča Ljubljana.

LGL