STA, 30. 10. 2012

Po zagovoru nadaljevanje postopka izredne odpovedi za zaposlena v SNG Nova Gorica

Po včerajšnjem zagovoru pri direktorju SNG Nova Gorica Jožku Čuku se postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi za vodjo odnosov z javnostmi gledališča Boruta Bašina in računovodkinjo Nevenko Razdevšek Žbona nadaljuje. Na zagovoru je bila prisotna tudi priča dogodka, zaradi katerega se je celotni postopek odpovedi začel.

Jožko Čuk / foto Rosana Rijavec STA

Borut Bašin, ki po začetku postopka izredne odpovedi ne opravlja več svojega dela, komentarja po včerajšnjem zagovoru ni želel dati. "Dokler ne bom imel v rokah sklepa direktorja, ne morem govoriti o poteku in razlogih za suspenz," je bil jasen Bašin, ki ob koncu postopka napoveduje daljšo izjavo ali novinarsko konferenco.

Po odločitvi direktorja naj bi o razlogih za celoten postopek spregovorili tudi v SNG Nova Gorica, je po včerajšnjih zagovorih sporočila predstavnica za stike z javnostmi Dominika Prijatelj.

Direktor SNG Nova Gorica Jožko Čuk pa je povedal, da je do postopkov za izredno odpoved delovnega razmerja dvema zaposlenima prišlo zaradi suma kaznivega dejanja, zaradi katerega mora zastopnik zavoda sprožiti postopek in to je tudi storil. "Doslej uradne ovadbe organom pregona nisem podal," je dejal Čuk, ki je pojasnil še, da gre za sum vstopa nepooblaščenih oseb v dokumentacijo.

"Ne želim, ne morem in tudi ne smem opisovati podrobnosti dogodka, ker to ni v interesu postopka," je še dejal direktor in pojasnil, da je oba delavca v suspenzu nadomestil z notranjimi zaposlenimi, da delo lahko nemoteno poteka naprej.