STA, 9. 11. 2023

Pionirski dom s predstavo o komunikaciji v digitalnem okolju A me slišiš?!?

V ljubljanski Festivalni dvorani bo premiera mladinske predstave A me slišiš?!? v režiji Yulie Roschina. Glasbeno-gledališka uprizoritev s komičnimi in dramatičnimi prizori opozarja na problematiko komunikacije z digitalnimi orodji, pri kateri posameznik pogosto pozabi, da je na drugi strani sporočila človek, so zapisali v Pionirskem domu.
:
:

Foto: Arhiv Pionirski dom

Z interaktivne predstavo, za katero je besedilo napisala Kim Komljanec, si v Pionirskem domu, kjer je nastala, želijo, da bi pri mladih izzvala kritično razmišljanje in jih opolnomočila, da se v življenjskih preizkušnjah ne bi pustili zavesti vrstniškim pritiskom in bi za svoja dejanja in besede prevzeli odgovornost in se vedli solidarno in zrelo. Predstava prikaže, da se s sporazumevanjem v digitalnem okolju izgubijo vsebinski in čustveni poudarki, očesna komunikacija, stavčna intonacija in celotni spekter neverbalne komunikacije.

V predstavi, ki je nastala v produkciji Pionirskega doma, v glavnih vlogah nastopata Anja Strajnar in Gregor Podričnik. Anja Strajnar je učiteljica petja in umetniška vodja in pevka zasedbe Akordika. Nastopala je v glasbeno-gledališki predstavi Grand pok in v več muzikalih, kot so Mamma mia, Alpska saga, Madagascar in Druščina. Podričnik je že v času študija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) sodeloval s SNG Drama Ljubljana, za vlogo Kralja Leontesa v Shakespearovi Zimski pravljici je prejel dve študentski nagradi - Zlatolaska in Severjevo nagrado. Kot samozaposleni v kulturi sodeluje s poklicnimi in nepoklicnimi gledališči.

Glasbo je prispeval kolumbijski skladatelj, dirigent, operni pevec in producent Juan Zuleta, svoj glasbeni del pa so prispevali tudi tečajniki Pionirskega doma. Za kostumografijo je poskrbela Anjana Pavlič. Scenografijo je izdelal Gregor Smukovič.

Vstop na predstavo je prost, so še sporočili iz Pionirskega doma, ki letos praznuje 60 let. Predstava je zadnja v nizu prireditev, s katerimi so se poklonili obletnici Centra za kulturo mladih, med jubilejnimi dogodki je bila med drugim tudi poletna razstava Ustvarjalni otrok na Jakopičevem sprehajališču ljubljanskega Tivolija.

Pionirski dom, Yulia Roschina, A me slišiš?!?, Ljubljana, Kim Komljanec

Povezani dogodki