SNG NG, 17. 3. 2014

Okrogla miza "Srečko Kosovel na odru"

Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije (DGKTS) v sodelovanju s SNG Nova Gorica pripravlja v torek, 18. marca 2014, priložnostni dogodek na dan 110. obletnice rojstva Srečka Kosovela.
:
:

Postani obcestna svetilka (Srečko Kosovel) / Foto: Arhiv SNG Nova Gorica

Dogodek bo potekal v prostorih novogoriške gledališke stavbe v poznih popoldanskih in večernih urah. Na osrednjem delu dogodka, to je na okrogli mizi Srečko Kosovel na odru ob 17. uri, bodo različni ustvarjalci in sopotniki področja uprizoritvenih umetnosti spregovorili o »uprizarjanju Srečka Kosovela« oziroma se posvetili žanrsko različnim uprizoritvam, gledališkim, plesnim/gibalnim in lutkovnim projektom, ki so v zadnjih nekaj letih nastali na osnovi Kosovelovih stvaritev. Večer se bo tudi sklenil v tem duhu – s predstavo Postani obcestna svetilka (Srečko Kosovel), koncertom poezije Srečka Kosovela, ki je nedavno doživel premiero v SNG Nova Gorica.

Pri pogovoru na okrogli mizi bodo sodelovali: Matjaž Berger, režiser proslav in gledaliških uprizoritev, med drugim projekta ČlovekA z bombami, Kristijan Guček, igralec v predstavi Postani obcestna svetilka (Srečko Kosovel), Zala Dobovšek, kritičarka na področju uprizoritvenih umetnosti, in Barbara Korun, soavtorica zvočne knjige in glasbenega albuma poezije Srečka Kosovela Vibrato tišine.

Predstava Postani obcestna svetilka (Srečko Kosovel) bo na sporedu ob 20. uri na malem odru SNG Nova Gorica.

Prisrčno vabljeni na pogovor in predstavo!