SLOGI, 21. 3. 2018

Od prstne igre do prstne lutke, pogovor z Igorjem Cvetkom ob svetovnem dnevu lutk

Slovenski gledališki inštitut vabi na pogovor "Od prstne igre do prstne lutke" z Igorjem Cvetkom, umetnikom in znanstvenikom, ob svetovnem dnevu lutk v sredo, 21. marca 2018, ob 18. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Igor Cvetko / Foto: Osebni arhiv

»Mag. Igor Cvetko je  znanstvenik in umetnik. Ima izjemno sposobnost, da na eni strani opazuje kot razmišljujoč, preiskujoč um,  hkrati pa ustvarja  nove umetniške kreacije. V njih  se povezujejo spoznanja in umetniške refleksije, kar kaže na izjemno širino njegovega uma in duha,« sta v predlogu za Štrekljevo nagrado zapisali dr. Urša Šivic in Jasna Vidaković.

Ob svetovnem dnevu lutk, ki ga na pobudo svetovnega združenja lutkarjev UNIMA obeležujemo 21. marca, in v Evropskem letu kulturne dediščine se bo z vsestranskim etnomuzikologom, godcem, lutkarjem zapikovcem, kamišibajkarjem, ilustratorjem, pedagogom, kustosom … Igorjem Cvetkom pogovarjala Mojca Jan Zoran, direktorica Slovenskega gledališkega inštituta. Vabimo vas na sprehod po deželi prstnih lutk – od prstne igre do prstne lutke – v kateri se prepletajo, dopolnjujejo, oplajajo in nagovarjajo umetnost, ustvarjalnost, znanost, kulturna dediščina ter neskončna človeška toplina, ljubezen in modrost.

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16