Drama SNG Maribor, 12. 2. 2010

Od blizu na Sarajevski zimi

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor se je s predstavo Patricka Marberja Od blizu v režiji Dina Mustafića odpravila na gostovanje na znameniti 26. mednarodni festival Sarajevska zima. Predstavo bodo odigrali v soboto, 13. februarja 2010, ob 21. uri v Ratnem teatru Sarajevo.
:
:

foto: Damjan Švarc

Marberjeva Od blizu je ena najuspešnejših sodobnih dram na temo razmerij, saj se v njej na duhovito-inteligenten način prepletajo tragikomične zgodbe štirih izjemno kompleksnih karakterjev: pisatelja Dana, fotografinje Anne, zdravnika Larryja in striptizete Alice, ki jih upodabljajo Matevž Biber, Nataša Matjašec Rošker, Branko Jordan in Eva Kraš. V na videz banalni zgodbi o ljubezenskih in seksualnih odnosih štirih ljudi se skriva surova analiza naše družbe, ki razkriva načine, kako izkoriščamo druge, obravnava ljubosumje in moško zaverovanost vase, laži, ki jih govorimo sebi in tistim, s katerimi smo najbolj intimni.

Festivalsko dogajanje 26. mednarodnega festivala Sarajevska zima, ki se po svoji zasnovi, kvaliteti in inovativnosti uvršča med najboljše festivale v Evropi, letos poteka od 7. do 28. februarja na različnih lokacijah v mestu. Na festivalu se srečujejo umetniki z vsega sveta, spoznavajo bosansko-hercegovsko kulturo in s seboj prinašajo svoje kulturno-umetniške stvaritve. V enaindvajsetih dneh se jih bo na festivalskih prizoriščih predstavilo okoli 1500 iz približno 45 držav v sklopu 129 kulturnih in kulturno-zabavnih prireditev.

SNG Maribor, Sarajevo, Sarajevska zima, BiH

Drama SNG Maribor, 19. 3. 2010
Premiera: Ta mračni predmet poželnja
Drama SNG Maribor, 22. 9. 2010
Antigona
Drama SNG Maribor, 12. 5. 2010
Maurice Maeterlinck: Modra ptica