STA, 11. 6. 2012

Objavljen razpis za umetniškega koordinatorja SSG v Trstu

Upravni svet Slovenskega stalnega gledališča (SSG) v Trstu objavlja razpis za mesto umetniškega koordinatorja za sezoni 2012/13 in 2013/14. Umetniški koordinator bo moral sestaviti predlog za naslednji dve sezoni, mandat pa se mu bo iztekel 31. decembra 2013. Razpis je odprt do 20. junija.
:
:

Umetniški koordinator bo moral pri sestavljanju predloga za naslednji dve sezoni upoštevati predvidena proračun in specifiko razvejane sezone, v katero so vključene produkcije, gostujoče dramske, plesne in glasbene predstave. Skrbeti bo moral tudi za ustvarjanje sinergij med umetniki in ustanovami za utrjevanje umetniškega statusa SSG znotraj teritorija in širšega slovenskega prostora.

Kandidati lahko pošljejo svoj življenjepis, program in obrazec prošnje ali jih osebno izročilo v tajništvu gledališča. Dodatne informacije so dostopne na njihovi spletni strani, so sporočili iz SSG.

V iztekajoči se sezoni je bilo umetniško vodenje gledališča v rokah trojice režiserjev, in sicer Borisa Kobala, Sergeja Verča in Jaše Jamnika. Trojica je z umetniškim vodenjem začela julija lani, ko je potekel mandat Primožu Beblerju.

Več informacij o razpisu

SSG Trst