SiGledal, 11. 9. 2023

Objavljen razpis za Severjeve nagrade

Sklad Staneta Severja je objavil razpis za Severjeve nagrade. Dve nagradi bosta namenjeni igralskim stvaritvam v slovenskih poklicnih gledališčih, po eno nagrado bo sklad namenil za igralsko stvaritev študenta dramske igre ali skupinsko delo, eno za igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču ter eno nagrado za življenjsko delo v slovenskem ljubiteljskem gledališču, za najmanj 30 let aktivnega delovanja. Rok za oddajo predlogov je 6. oktober.
:
:

Foto: Arhiv SLOGI

Za nagrado lahko kandidirajo igralke in igralci z igralskimi stvaritvami odigranimi v premiernih uprizoritvah v času od 15. septembra 2021 do 15. septembra 2023.

Kandidate za nagrade za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih z ustrezno pisno obrazložitvijo lahko predlagajo slovenska poklicna gledališča, poklicna izven institucionalna gledališča, poklicne gledališke skupine, Združenje dramskih umetnikov Slovenije, odbori Združenja v posameznih gledališčih ali posameznik.

Kandidate za nagrade za igralsko stvaritev študentke/študenta dramske igre z ustrezno pisno obrazložitvijo lahko predlaga AGRFT ali posameznik.

Kandidate za nagrade za igralske stvaritve in življenjsko delo v slovenskih ljubiteljskih gledališčih z ustrezno pisno obrazložitvijo lahko predlagajo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, zveze kulturnih društev, gledališka kulturna društva in skupine ali posameznik iz Slovenije ali zamejstva.

Vsak predlagatelj lahko predlaga največ enega kandidata, za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih pa največ dva kandidata. Vsak prejemnik lahko v isti kategoriji Severjevo nagrado prejme samo enkrat.

Predlog naj vsebuje:

  • vsebinsko utemeljitev,
  • naslov predstave, vlogo (ali vloge), za katero je nominiran, režiserja predstave ter datum premiere,
  • podatke o prijavitelju (kontaktna oseba, telefonska številka, elektronski naslov).

Za nagrade za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih praviloma tudi:

  • zaščitene spletne povezave do posnetkov predstav, navedenih v predlogu (youtube, vimeo ali sorodni portal) z geslom za dostop.

Predlagatelji naj svoje predloge pošljejo na e-poštni naslov: oi.skofja.loka@jskd.si do 6. oktobra 2023

Letošnja slovesna 53. podelitev nagrad Sklada Staneta Severja bo v nedeljo, 17. decembra 2023, ob 18. uri, v dvorani Loškega odra v Škofji Loki.

Sklad Staneta Severja, Severjeva nagrada

SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 27. 5. 2019
Razpisi na portalu SiGledal
Nika Arhar, SiGledal, 21. 11. 2012
Prognoza premiere: Zvezdica Zaspanka v Mini teatru