STA, 21. 5. 2019

Objavljen razpis za nagrado mira

Mira, ženski odbor Slovenskega centra PEN, je objavila razpis za istoimensko literarno nagrado. Predlagane kandidatke morajo odlikovati izjemni dosežki na področju literarne ustvarjalnosti in celostna osebnostna drža. Nagrada stremi k večji prepoznavnosti ustvarjalk v javnosti in stroki.
:
:

Foto: Freeimages

Nagrada se podeljuje izključno ustvarjalkam na področjih poezije, proze, esejistike, književnega prevajanja in dramatike ter na področju premišljevanja o literaturi in kulturi.

Kandidatke naj odlikujejo izjemni dosežki na področju literarne ustvarjalnosti in celostna osebnostna drža - skladno s prizadevanji in Listino Mire ter Temeljno listino PEN.

Predlagatelj oz. predlagateljica lahko poda največ dva predloga. Vsak predlog mora biti oddan v posebni ovojnici. Anonimno oddani predlogi bodo izločeni.

Predloge je treba do vključno 31. avgusta poslati na naslov SC PEN, Ženski odbor Mira, Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana, Slovenija s pripisom Ne odpiraj - nagrada mira 2019.

Žirija v sestavi Igor Divjak, Petra Koršič, Vesna Mikolič, Tatjana Pregl Kobe in Stanislava Chrobakova Repar bo zasedala v septembru.

Vse podrobnosti o nagradi mira so dostopne na spletni strani www.mira.si.

PEN, mira