STA, 27. 6. 2016

Nominirane uprizoritve za naziv najboljše predstave minule sezone

Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije vsako leto razglasi najboljšo predstavo minule sezone in nagrado po tradicijo podeli na sklepni slovesnosti Festivala Borštnikovo srečanje konec oktobra. Za letošnjo nagrado se bo potegovalo pet predstav, ki so premiero doživele med lanskim 1. junijem in letošnjim 31. majem.
:
:

Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk / Foto: Jaka Babnik

Za nagrado so nominirani avtorski projekt Učene ženske po motivih Molierovih Učenih žensk v režiji Jerneja Lorencija in v koprodukciji SLG Celje in Mestnega gledališča Ptuj, predstava Zavoda Delak z naslovom Projektator v režiji Dragana Živadinova ter Kralj Ubu, ki je nastal v ljubljanski Drami po motivih Kralja Ubuja Alfreda Jarryja v Lorencijevi režiji.

Nominirani sta še predstavi Republika Slovenija (Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska) in predstava Gerharta Hauptmanna Rose Bernd v režiji Mateje Koležnik, ki je nastala v produkciji SLG Celje.

Za nominacijo so prišle v poštev vse uprizoritve, ki so bile premierno uprizorjene v slovenskem kulturnem prostoru - v Sloveniji ali slovenskem zamejstvu, so sporočili iz društva.

Nagrado so prvič podelili leta 2009. Lani jo je dobil projekt Luftballett 2.2 po scenariju in v režiji Vlada G. Repnika.

Povezava: Spletna stran Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije

Nagrada DGKTS, FBS

Povezani dogodki