SNG MB, 27. 5. 2011

Noč Drame, Opere in Baleta SNG Maribor v sodelovanju z Univerzo v Mariboru

Že drugo leto zapored bo Slovensko narodno gledališče Maribor v soboto, 28. maja 2011, na Slomškovem trgu pred gledališčem izvedlo Noč Drame Opere in Baleta, nepozabno doživetje s programom umetniških ansamblov največjega slovenskega gledališča. Na prireditvi, ki letos poteka v sodelovanju z Univerzo v Mariboru, bodo predstavili program prihajajočih sezon in program SNG Maribor za EPK 2012.
:
:

Dogajanje na Slomškovem trgu se bo začelo ob 18. uri, ko se bodo predstavili raziskovalni laboratoriji Univerze v Mariboru v sodelovanju z Nočjo raziskovalcev. Ob 21. uri se bo s koncertom predstavil Simfonični orkester SNG Maribor s solisti in zborom pod taktirko Simona Robinsona, sledil bo odlomek iz predstave Don Juan, v katerem bosta nastopila Matija Stipanič in Maša Židanik, spored pa bomo sklenili  z zdaj že kultnim avtorskim projektom Edwarda Cluga Tango v izvedbi mariborskega baletnega ansambla. Dogodek bosta povezovala Ksenija Mišič in Tadej Toš.
 
»Noč SNG je prvi korak k tesnejšemu sodelovanju med Univerzo in SNG Maribor, sosedoma na Slomškovem trgu, zaveznikoma pri spoznavanju novega. Pomeni tudi korak k večjemu poudarjanju umetnosti na Univerzi ter inovativnemu prepletanju znanosti in umetnosti. SNG Maribor in Univerza sodelujeta tudi pri oblikovanju Akademije za umetnosti, saj bodo uprizoritvene umetnosti eden od treh stebrov akademije, SNG pa bomo povabili tudi k aktivnostim, ki jih organizira Univerza. Prva takšna bo Noč raziskovalcev septembra in ne dvomim, da jih bo v naslednjih letih še veliko. Še posebej seveda v letu 12,« je na novinarski konferenci povedal rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Danijel Rebolj.
 
Noč Drame, Opere in Baleta je uvod v vpis abonmajev za prihajajočo sezono, ki se v Slovenskem narodnem gledališču Maribor za dosedanje abonente začenja 30. maja, novi abonenti pa se lahko vpišejo od 6. do 24. junija.