STA, 9. 6. 2020

Na Ptuju prva premierna uprizoritev po epidemiji

Ptujsko mestno gledališče se drevi po prisilnem počitku zaradi epidemije med ljubitelje odrskih desk vrača s premierno uprizoritvijo romantične komedije Seks z neznanci sodobne ameriške avtorice Laure Eason. Za režijo predstave v samostojni produkciji ptujske hiše je poskrbela Renata Vidič, na oder pa bosta stopila Helena Peršuh in Domen Valič.
:
:

Foto: Arhiv MGP

Ameriška dramatičarka in avtorica televizijskih scenarijev se ukvarja tako s pisanjem izvirnih besedil, predstava Seks z neznanci pa je bila med leti 2015 in 2017 eno najbolj uprizarjanih del v ZDA. Laura Eason je med drugim štiri sezone sodelovala pri nastajanju znamenite Netflixove serije Hiša iz kart.

Avtorji predstave besedilo označujejo kot komedijo, prežeto z ljubezensko dramo. Gre za dramo o poželenju, ljubezni, uspehu, želji po uspehu, ambicioznosti in potrditvi ter o kompleksni naravi osebne identitete v sodobnem digitalno-dominantnem času.

Predstava je svojo končno obliko dobila leta 2014 ob uprizoritvi v New Yorku. Pred tem je sicer že bila uprizorjena v Chicagu leta 2011, v Sydneyju leto pozneje, nazadnje pa leta 2017 v Londonu. Na slovenskem odru bo predstava uprizorjena prvič, v sredo in četrtek pa sledita ponovitvi.

Renata Vidič, MGP, Seks z neznanci

Povezani dogodki