SiGledal, 5. 10. 2015

Na festivalu MESS v Sarajevu tudi slovenski predstavi

Mednarodni gledališki festival MESS v Sarajevu bo letos od 2. do 11. oktobra gostil 22 predstav iz 13 držav, med drugim tudi predstavi v produkciji SNG Nova Gorica in zavoda Emanat iz Ljubljane.

Foto: SNG Nova Gorica/Foto atelje Pavšič Zavadlav

Jubilejno 55. edicijo festivala je v petek, 2. oktobra, v dvorani Zetra odprla slavna gledališka hiša iz Nemčije - Schaubühne Berlin s predstavo Prepovedana cona. Tokrat se bodo v osrednjem programu festivala posvetili ustvarjalcem in posameznikom, ki so, vsak na svoj način, prispevali k ohranjanju kulturne dediščine – tako se bodo spomnili tudi porušene sirijske Palmire in Sarajeva.

Prav tako v petek se je sarajevski publiki predstavil Matija Ferlin s predstavo SAD SAM Lucky v produkciji zavoda Emanat. Ta četrtek, 8. oktobra, pa bo na sporedu predstava novogoriškega gledališča, drama Srečanje hrvaške avtorice Nine Mitrović. V uprizoritvi, ki jo je režiral Primož Bebler, v glavnih vlogah nastopata Bine Matoh in Blaž Valič.

Žirijo mednarodnega festivala letos sestavljajo italijanski novinar, kritik in teoretik Andrea Porcheddu, direktorica Gledališkega inštituta v Bratislavi Vladislava Fekete ter sarajevski dramatik in scenarist Zlatko Topčić.

Povezava: 55. mednarodni gledališki festival MESS

Sarajevo, SNG Nova Gorica, MESS, Emanat

Povezani dogodki

Brina Klampfer, SiGledal, 23. 3. 2012
Pogovor z Matjažem Zupančičem
Andraž Polončič Ruparčič, SiGledal, 14. 5. 2013
Učitelj učitelju: Priprava na ogled predstave in gledališki bonton
Anita Volčanjšek, SiGledal, 8. 11. 2010
O dobrih filmih se šepeta po hodniku