SiGledal, 5. 10. 2015

Na festivalu MESS v Sarajevu tudi slovenski predstavi

Mednarodni gledališki festival MESS v Sarajevu bo letos od 2. do 11. oktobra gostil 22 predstav iz 13 držav, med drugim tudi predstavi v produkciji SNG Nova Gorica in zavoda Emanat iz Ljubljane.
:
:

Foto: SNG Nova Gorica/Foto atelje Pavšič Zavadlav

Jubilejno 55. edicijo festivala je v petek, 2. oktobra, v dvorani Zetra odprla slavna gledališka hiša iz Nemčije - Schaubühne Berlin s predstavo Prepovedana cona. Tokrat se bodo v osrednjem programu festivala posvetili ustvarjalcem in posameznikom, ki so, vsak na svoj način, prispevali k ohranjanju kulturne dediščine – tako se bodo spomnili tudi porušene sirijske Palmire in Sarajeva.

Prav tako v petek se je sarajevski publiki predstavil Matija Ferlin s predstavo SAD SAM Lucky v produkciji zavoda Emanat. Ta četrtek, 8. oktobra, pa bo na sporedu predstava novogoriškega gledališča, drama Srečanje hrvaške avtorice Nine Mitrović. V uprizoritvi, ki jo je režiral Primož Bebler, v glavnih vlogah nastopata Bine Matoh in Blaž Valič.

Žirijo mednarodnega festivala letos sestavljajo italijanski novinar, kritik in teoretik Andrea Porcheddu, direktorica Gledališkega inštituta v Bratislavi Vladislava Fekete ter sarajevski dramatik in scenarist Zlatko Topčić.

Povezava: 55. mednarodni gledališki festival MESS

Sarajevo, SNG Nova Gorica, MESS, Emanat, BiH

Povezani dogodki

Jasmina Založnik, SiGledal, 7. 11. 2013
Kompleksna umetnost animacije
SiGledal, Gledališče Glej, 25. 10. 2023
Glej, ŠtudenTeater 9.0