STA, 10. 1. 2021

Muzikal Zlobna dekleta kljub pandemiji uspešno končal pot na Broadwayu

Muzikal Zlobna dekleta, ki je nastal po scenariju Tine Fey, je uspešno končal svojo pot na broadwayskih deskah. Kljub nezavidljivim razmeram v gledališki panogi, ki jo je kot druga področja močno prizadela pandemija covida 19, je v broadwayske blagajne prinesel več kot 124 milijonov dolarjev.
:
:

Foto: Pixabay

Za muzikal, ki je bil na Broadwayu na ogled od aprila 2018, so prodali skoraj 980.000 vstopnic. Odigrali so ga več kot 800-krat, zadnjič 11. marca lani.

Pod glasbo se je podpisal dobitnik več emmyjev Jeff Richmond, medtem ko je besedila za songe spisal Nell Benjamin. Režiser in koreograf pa je dobitnik tonyja Casey Nicholaw.

Odrska postavitev sledi filmu oziroma najstniški komediji, za katero je leta 2004 scenarij prav tako spisala Tina Fey, ter v njej tudi zaigrala.

Protagonistka je Cady Heron, ki je svoje otroštvo preživela v afriški goščavi s staršema zoologoma. Doma šolana deklica se mora pri 16. letih prvič v življenju odpraviti v pravo šolo - v gimnazijo, kjer veljajo povsem drugačna pravila kot v džungli.

Po pisanju portala WestEndTheatre naj bi muzikal spomladi prišel tudi na odrske deske londonskega West Enda.

Zlobna dekleta, Broadway