STA, 1. 7. 2021

Milanska Scala z brezplačnimi koncerti na prostem

Milanska operna hiša Scala bo med 11. in 13. julijem pripravila 14 brezplačnih koncertov na prostem. Izvedli jih bodo na različnih prizoriščih v Milanu, je v torek napovedal intendant Dominique Meyer. Z njimi bodo obeležili stoletnico rojstva argentinskega skladatelja in glasbenika Astorja Piazzolle.
:
:

Foto: Pixabay

"Srečanje z občinstvom je znak okrevanja," je Meyer povedal na novinarski konferenci in dodal, da so opera, glasba in balet namenjeni vsem.

Orkester, zbor in balet milanske Scale bodo na koncertih na prostem predstavili repertoar, ki bo vključeval od jazza pa do Vivaldija, Donizettija, Brahmsa, Bacha in Rachmaninova.

S koncerti se bodo poklonili Piazzolli (1921-1992), ki je v 70. in 80. letih minulega stoletja v tango vpeljal elemente klasične in jazz glasbe.

Za 14. julij pa načrtujejo še dan odprtih vrat v operni hiši, ko bo na programu glasba Verdija, Rossinija in Puccinija.

Meyer je še povedal, da je pobuda namenjena temu, da stopijo nasproti gledalcem, namesto da čakajo, da ti pridejo v gledališče. Namenjena je ljudem, ki ponavadi ne pridejo v operno hišo, morda tudi zaradi cen vstopnic ali pa jim prizorišče vzbuja strah.

"Vedno je pomemben prvi korak, zato ga bo naredila Scala," je dodal Meyer. Poleg tega nameravajo v prihodnji sezoni znižati cene določenih abonmajev.

Milanska Scala je po šestih mesecih zaprtja zaradi novega koronavirusa vrata ponovno odprla 10. maja, še navaja AFP.

Scala