STA, 7. 3. 2017

MGL danes z Družinskim parlamentom v Zagrebu

Mestno gledališče ljubljansko (MGL) bo danes v satiričnem gledališču Kerempuh v Zagrebu odigralo predstavo Družinski parlament v režiji Primoža Ekarta, ki je doživela slovensko premiero decembra lani. Avtorica Cristina Clemente se skozi družinske odnose duhovito poigrava z vzorci zapletov v sodobni parlamentarni demokraciji.
:
:
Foto: Peter Uhan
Foto: Peter Uhan
Foto: Peter Uhan
Foto: Peter Uhan
Foto: Peter Uhan
Foto: Peter Uhan

V ospredju igre katalonske dramatičarke, scenaristke in režiserke Clemente je družina z dvema odraslima otrokoma, ki deluje kot država v malem, so napovedali na spletni strani gledališča Kerempuh.

Kot so dodali, do zapleta pride, ko hčerka več ne soglaša z uveljavljenim sistemom in začne zahtevati spremembe, kar povzroči plaz nepričakovanih dogodkov zaradi krize, varčevalnih ukrepov, osebnih interesov, karierizma, lobiranja, podkupovanja, predsodkov, konservativnosti in podobnih značilnosti sodobnih parlamentarnih demokracij.

Nastopili bodo Lena Hribar, Jernej Gašperin, Jožef Ropoša, Tanja Dimitrievska in Domen Valič.

Predstava je del ciklusa Gledališče brez meja, ki je usmerjeno v mednarodno sodelovanje z uglednimi gledališči v regiji in širše, hkrati pa nadaljevanje uspešnega sodelovanja MGL in Kerempuha, ki se je začelo leta 2014.

Ansambel Kerempuha je trikrat nastopil v Ljubljani, MGL pa bo danes četrtič v Zagrebu. Kerempuh bo v MGL spet 27. marca, ko bodo odigrali predstavo angleškega dramatika Richarda Beana En sluga, dva gospodarja v režiji Vita Tauferja.

Zagreb, Kerempuh, MGL, Hrvaška