LGL, 17. 5. 2010

Mala in velika luna

Premiera: Mala in velika luna, 21. junij 2010 ob 19.00 uri v Lutkovnem gledališču Ljubljana.
:
:

foto Žiga Koritnik

Ne boj se, Luna! Tebi ni treba nikoli odrasti. Vsak mesec zrasteš v ščip in se ponovno zmanjšaš v mlaj. Luna, ti si edini večni otrok na vesoljnem svetu!

Besedila za otroke, napisana v poetičnem jeziku in hkrati komunikativna, so bolj izjema kot pravilo. Pri Mali in veliki Luni pesnika Borisa A. Novaka je zanimivo prav to, da združuje tako rekoč dva izključujoča se žanra,  in tako imamo pred seboj eno najlepših poetičnih besedil za velike in majhne otroke. Poleg tega pa je sama zgodba ves čas napeta in zanimiva, obenem pa tudi poučna zaradi svojega sporočila o Lunini želji po tem, da bi čim prej odrasla in postala polna. S podobno željo se sreča vsak otrok, saj bi vsakdo od nas rad čim prej odrasel. Toda ko nastopi dolgo pričakovana odraslost, marsikdo obžaluje, da je otroštvo za zmeraj  izgubljeno. Mala in velika Luna skozi metaforo o rastoči in padajoči Luni govori o tem, da je v svojem srcu mogoče ostati večen in srečen otrok.

foto Žiga Koritnik

Boris A. Novak: Mala in velika luna
Režija: Vinko Möderndorfer
Scenografija: Jože Logar
Kostumografija: Alan Hranitelj
Asistentka kostumografa: Mateja Benedetti
Avtor glasbe: Bojan Jurjevčič - Jurki
Oblikovanje svetlobe: Srečo Brezovar
Lektorica: Mateja Dremelj

Nastopajo: Vesna Pernarčič Žunić / Vesna Slapar, Ana Hribar, Matjaž Višnar, Jan Bučar, Jernej Kuntner in Alenka Tetičkovič
Produkcija: Lutkovno gledališče Ljubljana - Dramski oder za mlade in Prešernovo gledališče Kranj

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal

Predstava Mala in velika Luna Borisa A. Novaka, ki bi morala biti na sporedu v petek, 24. septembra 2010, ob 10.00 v Lutkovnem gledališču Ljubljana in v soboto, 2. oktobra 2010, ob 10.30 v Gledališču Koper, odpade.