STA, 16. 4. 2023

Madžarski festival Dolina umetnost z več kot 500 dogodki

Na festivalu Dolina umetnosti, največjem madžarskem festivalu umetnosti, ki bo med 21. in 30. julijem potekal v treh vaseh severno od Blatnega jezera, se bo zvrstilo približno 500 prireditev s področja literature, gledališča in glasbe, so nedavno po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI sporočili organizatorji.
:
:

Foto: Pixabay

Festival bo nadaljeval tradicijo uprizarjanja lastne igre. Andrea Szulak, Janos Szemenyei in Csaba Jantyik bodo tako letos nastopili v Goldonijevi Krčmarici Mirandolina. Med gledališke predstave sodijo še nastopi Art-Szinter, Jatekszin, gledališče Csiky Gergely iz Kaposvara in Nezomuveszeti Kft.

V madžarski vasi Vigandpetend bodo postavili oder, namenjen cirkuški umetnosti, na katerem bodo nastopili Recirquel in drugi izvajalci. Na istem odru bodo potekale še plesne predstave in koncerti Zorana, Laszla Desa, Donavskega orkestra in drugih. Že 13. leto zapored bodo pripravili Kalaka Versudvar in pesniške improvizacije pesnika Janosa Lackfija.

V katoliški cerkvi v vasi Kapolcs bodo potekali koncerti klasične glasbe, na katerih bodo nastopili Balazs "Dongo" Szokolay, violinska sekcija Donavskega orkestra in Budimpeštanski godalni orskester. V vasi Taliandörögd bodo med drugim nastopili Bea Palya, Kerekes Band in Besh o droM.

Celoten program Doline umetnosti je dostopen prek povezave www.muveszetekvolgye.hu/programs.

Budimpešta, Dolina umetnosti, Madžarska