B51, 13. 12. 2011

»Leksikon YU mitologije« uspešno zaključil turnejo po Balkanu

Mednarodna koprodukcija »Leksikon YU mitologije«, v režiji priznanega režiserja Olivera Frljića, je v petek, 9.12.2011, v Kosovskem Narodnem gledališču v Prištini, uspešno zaključila turnejo po državah bivše Jugoslavije.
:
:

foto Saša Miljević

Kontroverzna in atraktivna predstava, nastala na podlagi paralelne zgodovine, kritike in trača je vzbudila veliko pozornosti in zanimanja v prostoru bivše skupne države. Predstavo si je v desetih dneh ogledalo več kot 2000 gledalcev na premierah in ponovitvah na Hrvaškem, Črni gori in Kosovu, ki so se zvrstile pri koproducentih v Puli (Istarsko Narodno Kazalište), v Podgorici (Crnogorsko Narodno Pozorište) in v Prištini (Teater Kombetar Kosovo).

Prihodnje leto Leksikon YU mitologije nadaljuje s turnejo, saj se nam že konec februarja obetajo gostovanja v Makedoniji, kasneje pa še v Avstriji, Srbiji, Nemčiji in Rusiji.

V predstavi sodelujejo umetniki in koproducenti iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije, Kosova in Srbije, nastala pa je v produkciji mednarodne mreže in zavoda NETA (Nova evropska teatrska akcija).

Podgorica, Oliver Frljić, Priština, Pulj, Hrvaška, Črna gora, Kosovo

Kulturno društvo B51, 18. 9. 2009
Pa pa ati @ Ex Ponto Festival
Kulturno društvo B51, 18. 9. 2009
Čarnin napev @ Ex Ponto Festival
Kulturno društvo B51 , 17. 9. 2009
Pod rušo @ Ex Ponto Festival