STA, 21. 9. 2010

Jera Ivanc nova umetniška vodja

S septembrom je nova umetniška vodja Dramskega odra za mlade Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL) postala Jera Ivanc. Na tem mestu je nadomestila Iztoka Valiča.
:
:

Jera Ivanc / foto Sandra Požun
Njen mandat je do konca februarja 2012, je sporočila predstavnica za stike z javnostmi LGL Nataša Antunićević Vižintin.

Jera Ivanc (1975) je študirala na oddelku za klasično filologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je soustanoviteljica gledališča simpatizerjev antike Theatron in prevajalka. Kot dramaturginja, asistentka režije ter lektorica za grški in latinski jezik sodeluje z različnimi gledališči.

Med drugim je napisala dramski besedili za otroke in mladino Perzej in Zakaj verjeti v zmaje, ki so ju uprizorili v LGL. Kot mentorica sodeluje na delavnicah dramskega pisanja v okviru Tedna slovenske drame. Članke in prevode objavlja v gledaliških listih ter v revijah Keria in Nova revija.

Zasnovala je ciklus koncertnih branj svežih prevodov antične dramatike Replike iz antike, s katerim je novembra 2009 začela v SNG Drama in nadaljevala tudi v sezoni 2010/11. V mandatu 2010-2011 predseduje žiriji za Grumovo nagrado za najboljše slovensko dramsko besedilo in za bienalno Grün-Filipičevo priznanje za vrhunske dosežke v slovenski dramaturgiji.
Branko

lepo, da mladi prevzemajo krmila .... še posebej, če so to dame. br

21. 9. 2010