SiGledal, 2. 3. 2022

Gledališče Glej vabi na desettedenski kreativni laboratorij Boundary Crossing

Prijave do 7. marca.
:
:

Boundary Crossing pomeni segati čez meje. V letu 2022 poteka že drugič. Z njim, tako pravijo v Gleju, presegajo meje: geografske in gledališke, vse od praks do procesov razmišljanja in delovnih metod. S to temeljno metodologijo poskušajo ustvarjalcem omogočiti razvoj njihove gledališke prakse skozi pogajanja v mnogoterih kontekstih. Sodelujoče ustvarjalke in ustvarjalci se bodo naučili razvijati in kritično ocenjevati svoje delo skozi raznolike perspektive, delovne odnose, kulture in vloge.    

Program se hkrati izvaja na treh lokacijah: na Nizozemskem, v Turčiji in Sloveniji. V projektu bodo ustvarjalci z treh držav vstopili v mednarodno in interdisciplinarno sodelovanje. Delo bo potekalo tako v živo (v posameznih državah) kot prek spleta. Program je sestavljen iz kombinacije predavanj, evalvacij, pogovorov ter ustvarjalnega dela v prostoru. 

Projekt bodo vodili mentorji iz profesionalnega gledališkega okolja ter akademskega sveta iz vseh treh držav. V Sloveniji bosta to Branko Jordan in Anja Pirnat s strokovno podporo Barbare Poček in Inge Remeta.

Več si lahko preberete na spletni strani.

Glej

Katarina Koprivnikar, SiGledal, 7. 12. 2011
JANA ZUPANČIČ: Mačka, ki jo pečejo tačke
Andraž Polončič Ruparčič, SiGledal, 30. 9. 2012
Sodobna umetnost kot (klišejski) produkt
Pia Brezavšček, SiGledal, 15. 10. 2011
Je nostalgično mahanje z rojstnimi listi dovolj?