STA, 20. 8. 2020

Dr. Who kmalu tudi v potopitveni odrski različici

Znamenita britanska televizijska serija Dr. Who bo v produkciji londonskega Immersive Everywhere v začetku prihodnjega leta zaživela v odrski različici, ki bo predramila čute. Predstavo, naslovljeno Doctor Who: Time Fracture, bo režiral Tom Maller, sicer pa za njo stoji ekipa izjemno uspešne predstave Veliki Gatsby, poroča britanski The Guardian.

Foto: Pixabay

Serija Dr. Who velja za pravi fenomen malih ekranov. Med letoma 1966 in 1989 so posneli 26 klasičnih sezon te serije, ki so jo ponovno obudili leta 2005 in je tako v sodobni različici na sporedu še danes. V vsem tem času je izjemno popularna, po njej pa je nastalo več filmskih in drugih projektov, med njimi knjige in avdio drame.

Sedaj pa bo v Londonu priljubljena znanstveno-fantastična serija doživela še t.i. potopitveno (immersive) odrsko različico. Premiera Doctor Who: Time Fracture je napovedana za februar 2021, vstopnice zanjo pa bodo kmalu na prodaj. Avtor besedila za predstavo Daniel Dingsdale je dejal, da ga je serija izjemno pritegnila, želi pa si, da bi nova produkcija pritegnila tako njene zveste oboževalce izza ekranov kot tudi tiste, ki bodo ob predstavi za Dr. Whoja prvič slišali.

Kot še navaja The Guardian, bodo ob premieri zadostili vsem ukrepom za preprečevanje širjenja covid-19, na posebno predpremiero pa bodo v zahvalo za boj proti pandemiji povabili zdravstvene delavce.

Londonski Immersive Everywhere sicer podpisuje tudi med gledalci izredno priljubljeno potopitveno predstavo Veliki Gatsby, ki velja za veliko uspešnico.