Mini teater, 28. 6. 2011

Dodatna predstava na Mini poletju

Najavljamo dodatno predstavo na Mini poletju, ki je nastala v sodelovanju Mini teatra in zavoda KUD sredina. Vabljeni v četrtek, 28. julija 2011 ob 18. uri v KUD Sredina, Vidovdanska 2 v Ljubljani na predstavo Palček avtorice Suse König.
:
:


Živela sta nekoč mož in žena. Rodil se jima je  sin, ki je bil majhen kot palec, živahen pa ko ribica. Mati in oče sta ga imela srčno rada in sta ga klicala Palček … »Juhu«, se je veselil mali, ko je pod svojimi nogami zopet začutil trdna tla. Zagledal je lešnik, ga pobral in ga v zahvalo podaril veverici … Kot veter se je zavihtel naravnost v mamino naročje. Iz gozda se je prav takrat vrnil tudi oče. Huj, veselju pri hiši ni bilo ne konca ne kraja…

***
Namizno gledališče je intimna oblika doživljanja vsebine govorjene pravljice spremljana s pentatonično glasbo in vodenjem ročno izdelanih lutk.

Način posredovanja pravljične vsebine živo, nežno nagovarja otrokov doživljajski svet. Pričara tudi tisto, kar je majceno in tihceno, komaj vidno in komaj slišno. Postavitev in vodenje lutk otroški duši pomagata ustvariti jasne, lepe, tople, notranje slike.

Za otroke od 3. do 10. leta starosti – dobrodošli tudi starši.

Predstava traja 30 minut.

Vstopnina: 2€

Priredba prevoda, glasbena spremljava, oblikovanje besede, izdelava lutk - Darja Zagorc
Vodenje in izdelava lutk: Nina Hribar in Primož Kočar

 

Drama SNG Maribor in Mini teater, 12. 3. 2010
Pravljica o carju Saltanu