Gledališče Glej, 4. 4. 2023

Delavnica feedback metode z Bushem Hartshornom

Tridnevna delavnica poteka v sklopu izbraževalnega programa TRIGGER 2023.
:
:
Foto: Arhiv Gledališče Glej
Foto: Arhiv Gledališče Glej

Platforma TRIGGER pripravlja tridnevno delavnico o feedback metodi, dajanju in prejemanju povratnih informacij, ki koristijo v procesu skupinskega ustvarjanja in splošnega kolektivnega sodelovanja.

Hartshorn bo tekom delavnice najprej predstavil načela nenasilne komunikacije (Non-Violent Communication - NVC) in nevrolingvističnega programiranja (Neuro Linguistic Programming - NLP), ki jih je mogoče uporabiti v številnih poklicnih in osebnih situacijah.

Načela NVC in NLP bodo služila kot osnova ob predstavitvi t.i. feedback metode - metodologije za izmenjavo povratnih informacij, ki temelji na procesu kritičnega odzivanja po koreografijnji in pedagoginji Liz Lerman. Glede na preostali čas se bo lahko preučilo in predstavilo tudi druge metode za delo v skupini, ki postajajo temeljne tudi za delo v sodobnem avtorskem gledališču. 

Vpis in udeležba

Delavnica bo potekala 19., 20. in 21. aprila 2023 v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta - SLOGI - na Mestnem trgu 17 v Ljubljani vsak dan med 12:00 in 18:00.

Delavnica bo v angleškem jeziku. Število mest je omejeno.

Kotizacija za delavnico za vse tri dni znaša 60 evrov.

Prijave so obvezne na tej povezavi. Zbirajo jih do zapolnitve mest in najkasneje do 15. aprila. Ko izpolnite prijavnico, vam pošljejo predračun in vaša prijava je zaključena po plačani kotizaciji. Več informacij: info@glej.si.

O mentorju:

Bush Hartshorn je leta 1982 diplomiral iz gledališkega jezika na Dartington College of Arts. Od takrat naprej je deloval kot skupnostni umetnik, dramaturg, performer, gledališki programer in umetniški vodja v Združenem kraljestvu, Španiji, Belgiji, na Nizozemskem, Irskem in Danskem, kjer je bil umetniški vodja Dansehallerne Copenhagen, ter kot član različnih svetov, komisij in žirij Sveta za umetnost in drugih ustanov, ki dodeljujejo donacije.

Leta 2009 se je usposobil za trenerja odnosne dinamike, kar mu je pomagalo pri mentorstvu plesnih umetnic_kov. Od januarja 2015 izvaja mentorstvo in coaching umetnikov v Avstraliji, Tajvanu, Cipru, Veliki Britaniji, Španiji, Češkem, Litvi, Madžarskem in na Poljskem. Odkar se je leta 2021 upokojil z mesta vodje razvoja umetnikov v Dancebase v Edinburgu na Škotskem, je povečal število in pogostost izvajanja delavnic feedback metode ter nudi stalno mentorstvo trem umetnikom iz Madžarske, Češke in Tajvana.

Glej, SLOGI

MGL, Gledališče Glej, 31. 5. 2013
Dragi prijatelji Maksa Soršaka!