SNG Maribor, 18. 11. 2011

Clugov Radio and Juliet v Kijevu

Balet SNG Maribor se je s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet odpravil na gostovanje v Kijev, kjer bo v Ukrajinski narodni operi nastopil v petek in soboto v okviru baletnega večera Dve zgodbi o ljubezni.
:
:

foto Arhiv SNG MB

Koreograf Edward Clug je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead. Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor v Radio and Juliet postavi nežno ljubezen nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu. Mešanica glasbe in značilnega minimalističnega giba stopnjuje občutja obupa, odtujenosti in osamljenosti ter s tem ustvarja atmosfero nasilja in vse hitrejšega minevanja časa.
 
Predstava Radio and Juliet, ki se je nedavno vrnila z velike turneje po Združenih državah Amerike, je doslej ob domačem občinstvu navdušila gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju in Srbiji.

Ob Edwardu Clugu, Demetriusu Kingu, Matjažu Marinu, Tiberiu Marti in Gaju Žmavcu bosta v Kijevu nastopila Anastasia in Denis Matvienko.

Na baletnem večeru Dve zgodbi o ljubezni je ob Clugovem Radiu and Juliet na sporedu še Carmen Suite na glasbo G. Bizeta in R. Ščedrina, v koreografiji Alberta Alonsa in v izvedbi solistov Mariinskega baleta.

SNG Maribor, Edward Clug, Ukrajinska narodna opera, Kijev, Ukrajina

SNG Maribor, 27. 1. 2015
Spektakularni muzikal My Fair Lady
Drama SNG Maribor in Mini teater, 12. 3. 2010
Pravljica o carju Saltanu
Drama SNG Maribor, 14. 5. 2012
Od blizu na gostovanju v Pulju