SNG Maribor, 18. 11. 2011

Clugov Radio and Juliet v Kijevu

Balet SNG Maribor se je s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet odpravil na gostovanje v Kijev, kjer bo v Ukrajinski narodni operi nastopil v petek in soboto v okviru baletnega večera Dve zgodbi o ljubezni.
:
:

foto Arhiv SNG MB

Koreograf Edward Clug je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead. Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor v Radio and Juliet postavi nežno ljubezen nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu. Mešanica glasbe in značilnega minimalističnega giba stopnjuje občutja obupa, odtujenosti in osamljenosti ter s tem ustvarja atmosfero nasilja in vse hitrejšega minevanja časa.
 
Predstava Radio and Juliet, ki se je nedavno vrnila z velike turneje po Združenih državah Amerike, je doslej ob domačem občinstvu navdušila gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju in Srbiji.

Ob Edwardu Clugu, Demetriusu Kingu, Matjažu Marinu, Tiberiu Marti in Gaju Žmavcu bosta v Kijevu nastopila Anastasia in Denis Matvienko.

Na baletnem večeru Dve zgodbi o ljubezni je ob Clugovem Radiu and Juliet na sporedu še Carmen Suite na glasbo G. Bizeta in R. Ščedrina, v koreografiji Alberta Alonsa in v izvedbi solistov Mariinskega baleta.

SNG Maribor, Edward Clug, Ukrajinska narodna opera, Kijev, Ukrajina