SNG Nova Gorica, 15. 4. 2020

Cankar za maturante

SNG Nova Gorica želi maturantom v času, ko je skrb za zdravje na prvem mestu in od nas terja, da ostanemo doma, priskočiti na pomoč pri učnih pripravah na eno najpomembnejših prelomnic v življenju, zrelostni izpit. Da bi jim olajšali učenje na daljavo in zahtevne priprave na maturo, so v arhivu odprli dostop do vseh tistih dram Ivana Cankarja, ki jih je uprizorilo SNG Nova Gorica in ki so zajete v pripravo na splošno maturo iz slovenščine 2020.
:
:

Ivan Cankar / Foto via wikimedia commons

Na spletu si bo od 15. 4. mogoče ogledati naslednje predstave:

Posnetke, podrobnejše opise predstav in nastopajoče si lahko ogledate na spletni strani gledališča www.sng-ng.si. Dostop do posnetkov predstav bo na spletni strani gledališča mogoč do preklica odloka o prekinitvi javnega življenja v Sloveniji zaradi zajezitve novega koronavirusa, in sicer pod rubriko ''Novice'' - ''SNG Nova Gorica na SPLETU!''

Do posnetkov predstav lahko dostopate tudi na Facebook strani #SNGNOVAGORICA.

V SNG Nova Gorica so Ivanu Cankarju vedno namenjali veliko pozornosti. Na oder so postavili njegova odrska besedila Za narodov blagor, Kralj na Betajnovi, Lepa Vida, Hlapci, Pohujšanje v dolini Šentflorjanski, nekatere od teh tudi več kot enkrat; poleg teh pa tudi priredbe, pripravljene po njegovih delih: Hlapec Jernej in njegova pravica (Jože Babič), Jernejeva pravica (Ferdo Delak), Martin Kačur (Janez Povše), Pozdravljena, dolina šentflorjanska (Janko Čar).

V gledališču vabijo k spremljanju Facebook profila #SNGNOVAGORICA in Instagrama @SNGNOVAGORICA ter spletne strani www.sng-ng.si, kjer najdete posnetke predstav in pravljic.

Seznam sproti dopolnjujejo.

Ivan Cankar, Koronavirus, SNG Nova Gorica

SNG Nova Gorica, 25. 4. 2012
En Knap Group v Novi Gorici odpade!
SNG Nova Gorica, 2. 1. 2011
Srečno v letu 2011