Bunker, 16. 10. 2013

Betontanc & Umka.LV s predstavo Show Your Face! gostujejo na Poljskem

Predstava Show your face! je od svoje premiere leta 2006 navdušila že tisoče, za sabo pa ima več kot štirideset ponovitev, številna gostovanja, nagrado na Borštnikovem srečanju in uspešno ameriško turnejo.
:
:
foto: Arhiv Bunker
foto: Arhiv Bunker
foto: Arhiv Bunker

Predstava bo 17. oktobra gostovala na 18. mednarodnem festivalu Theatre Confrontations, ki bo od 12. do 19. oktobra potekal v Lublinu. Theatre Confrontations je eden izmed najboljših in najbolj cenjenih gledaliških festivalov na Poljskem.

Show Your Face! je virtuozna predstava lutkarstva, gledališča, plesa in žive glasbe, ki proučuje posledice poguma oziroma njegovega pomanjkanja skozi 20. stoletje.  Skozi zgodbo nas vodi moder otroški pajac, ki v rokah animatorjev pred našimi očmi oživi. Z njim potujemo skozi zgodovino, se srečujemo s sedanjostjo, izgubljamo svoj obraz in ga zopet najdemo. Naš junak ima željo po individualizmu, vendar ostaja neuresničena, ker se boji ne samo pokazati, ampak tudi sam pogledati v lastni obraz. Zato je in ostaja eden izmed mnogih, eden izmed nas, slehernik v tem svetu. Predstavo spremlja in ji daje moč tudi izjemna glasba dua Silence in latvijskega saksofonista Ugisa Vintisa.

Odzivi
»Predstava je ostra, politično angažirana, relevantna, nemirna in v pravem času.« (Chicago tribune, 15. januar 2011)

»Izvrstno lutkarstvo oživi osebo brez obraza na dih jemajoč in tesnoben način. Koreografski elementi so surovi in tekoči. Fizikalnost igralcev po eni strani projicira raztrgana čustva, po drugi pa hkrati skrbi, da dogajanje teče gladko. Glasba te prevzame, je melodična in zelo lepa.« (Chicago Theatre Beat , 15. januar 2011)

»Show your face! je estetična sanjska pokrajina, je zgodba, polna napetosti, je osebna konfrontacija iz oči v oči. Je skupinsko delo slovenske gledališko-plesne skupine Betontnac in latvijske lutkovne skupine Umka.lv, ki uporablja Betontančevski fizični stil in Umkine lutkarske sposobnosti na način, ki občinstvo potegne v svet pokrajin in močno zgodbo ter končno v osebno refleksijo. Ekstravaganca fizičnega teatra, zasanjana glasba in aktivna igra z rekviziti …« (Eye Spy LA, 21. januar 2011)

 
Povezava: Theatre Confrontations

Theatre Confrontations, Lublin, Betontanc, Poljska

Povezani dogodki