LGL, 7. 6. 2013

Avdicije za glasbeno-plesno-lutkovni spektakel Krabat

Za predstavo Krabat po romanu Otfrieda Preusslerja v režiji Ulrike Quade (premiera septembra 2014) se iščejo tolkalec/tolkalka, bas klarinetist/klarinetistka, pevka.


Tolkalec/tolkalka

naj pripravi solo komad za marimbo in odlomek iz skladbe Steva Reicha Music for pieces of wood (na palčkah); skladatelj bo pripravil material za improvizacijo. Marimbo (4,5 oktavsko) za avdicije in predstave bomo priskrbeli mi, palčke prinesejo kandidati.

Bas klarinetist/klarinetistka
naj pripravi komad na bas klarinetu; skladatelj bo pripravil material za improvizacijo.

Pevka
naj pripravi sodoben ali klasičen solo komad ter narodno pesem oziroma odlomek iz narodne pesmi; skladatelj bo pripravil material za improvizacijo.

***

Avdicije bodo potekale v torek, 18. junija, od 11. ure dalje na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana na Krekovem trgu 2.
 
Prijavite se na info@lgl.si. Sporočite nam, če vam katera ura izrazito ne ustreza. Če vam ne ustreza dan, se izjemoma lahko dogovorimo tudi za ponedeljek popoldan ali sredo dopoldan. Razpored vam bomo javili najkasneje v petek, 14. junija.
 
Vaje bodo potekale v letu 2014, predvidoma od 13. do 31. januarja, od 17. do 28. marca, od 7. do 13. aprila in od 18. avgusta do 7. septembra, dopoldan med 10.00 in 13.00, zvečer med 19.00 in 22.00.
 
***
Več o projektu:
Režija: Ulrike Quade
Likovna podoba: Silvan Omerzu
Glasba: Leonard Evers

Ulrike Quade je poleg Dude Paive ena najvidnejših in mednarodno priznanih nizozemskih gledaliških ustvarjalk. Pri svojem delu združuje lutke, ples in fizično gledališče, velik poudarek daje likovni podobi predstave. Je gostja vseh večjih festivalov po svetu.
Silvan Omerzu je slovenski slikar, režiser, eden najvidnejših in mednarodno priznanih lutkovnih ustvarjalcev, ki je za svoje delo prejel že devet mednarodnih in pet slovenskih nagrad, med njimi nagrado Prešernovega sklada.
Leonard Evers je mladi nizozemski skladatelj, ki piše glasbo za različne zbore in orkestre, igrane ter dokumentarne filme in predstave, v zadnjem času sodeluje predvsem pri produkcijah za otroke in mlade.
Koproducenti: Lutkovno gledališče Ljubljana, Ulrike Quade Company, Oorkaan (glasbeno gledališče za otroke in mladino iz Amsterdama) 

LGL