STA, 11. 11. 2022

Ana Plamenita bo znova razsvetlila obrežje Ljubljanice

V parku na Ambroževem trgu v Ljubljani bo po dveh temačnih korona letih danes ponovno zasvetil in zažarel jubilejni 10. jesenski festival noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita. Vrhunec festivalskega večera bo interdisciplinarna predstava Reka sedmernih imen, ki se bo ob 19. uri pričela na Šuštarjevem nabrežju pri Plečnikovi zapornici.
:
:

Foto: Luka Dakskobler

V parku na Ambroževem trgu se bo med 17. in 21. uro mogoče sprehoditi med stotinami plamenov in doživeti iskrive umetniške intervencije. Prisluhniti bo mogoče eterični glasbi, si izdelati svetlečo laternico ter se v hladnem jesenskem večeru pogreti s toplim napitkom in vročim kostanjem na "dvorišču" v družabni prostor predelanega mestnega avtobusa Mladih zmajev, ki so ga poimenovali Ljuba & Drago, napoveduje ekipa Ane Monro.

Vrhunec festivalskega večera bo interdisciplinarna predstava Reka sedmernih imen. Predstava pripoveduje in prikazuje zgodbo o nastanku in mitski zgodovini Ljubljanice na njenem nabrežju. Ustvarjalci z različnih umetniških področij v njej na inovativen način prepletajo narativno pripoved, risanje (digitalnih) ilustracij v živo in projekcije teh, svetlobne in video projekcije, lutke, živo avtorsko glasbo ter zračni nastop.

Poleg interdisciplinarnosti predstavi poseben pečat daje medgeneracijsko sodelovanje, ki se je spletlo med najstniškimi, zrelimi in izkušenimi umetniki ter veterani, ki so sodelovali pri njeni kreaciji, piše na spletni strani Gledališča Ane Monro.

Predstavo bodo izvedli še v soboto ob 19. uri, obe uprizoritvi pa bo mogoče neposredno spremljati prek spleta, na večkanalni platformi Ane Monro SIMS 2.5.

Ana Plamenita je jesenski festival noči in ognjenih ambientov, ki v kratkih novembrskih dneh, ko se stemni že v popoldanskih urah, z ognjenimi instalacijami poživi izbrane mestne kotičke in jih pretvori v čarobne ambiente, še piše na spletni strani Gledališča Ane Monro.

Ana Plamenita

Povezani dogodki