STA, 26. 8. 2011

5. gledališki festival Komedija pod zvezdami

Na Ljubljanskem gradu v organizaciji Gustav filma poteka že 5. gledališki festival Komedija pod zvezdami, ki ponuja skupaj šest komedij.
:
:

26.8. 2011 ob 20.30: Komedija Šef šefica - brez odpravnin po scenariju Iskre Ignis in v režiji Slobodana Maksimovića pripoveduje o odnosih na delovnem mestu. V njej se Mojca Funkl in Jernej Kuntner merita za mesto šefa brez predsodkov.

27.8. 2011 ob 20.30: V komediji o poročenem paru Nevarno razmerje (rokre), ki se ujame v vrtinec virtualnih razmerij, igrata Aleksandra Balmazovič in Peter Musevski. Režijo podpisuje Matjaž Latin.

28.8.2011 ob 20.30: Sašo Hribar show ni remake ukinjenega televizijskega Hri-bara, niti ne odrska različica Radia Ga-ga. Sašo Hribar na odru preseneti z iskreno izpovedjo lastne življenjske zgodbe. Vsebino svoje duše izlije s pomočjo akustične kitare in ob podpori "legendarnih glasbenih gostov" dokaže, da nima le izjemnega talenta za imitacijo, humor in satiro, ampak tudi glas, ob poslušanju katerega se marsikomu naježi koža, je o predstavi zapisano v sporočilu za javnost.

29.8.2011 ob 20.30: Moja briljantna ločitev pričara duhovite, komične prizore iz življenja razočarane "sveže ločene" Angele, katere zgodbo je avtorica posvetila vsem, ki so nepričakovano postali samski. Monodrama Moja briljantna ločitev je bila uprizorjena v več kot 30 državah. Tokrat bo nastopila Irena Mihelič.

30.8.2011 ob 20.30: Na programu festivala je tudi predstava Čas za spremembo Branko Đurića - Đura in Marka Pokorna. Branko Đurić podpisuje tudi režijo in v predstavi zaigra ob Alenki Tetičkovič in Branku Šturbeju.

31.8.2011 ob 21.00: Festival bo sklenila jubilejna 100. ponovitev monokomedije Učitelj. Avtor besedila je rokgre. Predstavo, v kateri nastopa Aljoša Ternovšek, je zrežiral Matjaž Latin. Gledalca popelje v svet otroške iskrenosti in odprtega duha, v svet starševskih ambicij, v svet, ki se skriva za vrati šolske zbornice in predvsem v svet človeka, ki mu je zaupana prihodnost otrok.