Hiša otrok in umetnosti, 13. 10. 2010

Životok - Circle of life

V četrtek, 14.10, ob 20.30 uri v Kreatoriju DIC na Poljanski 26 v Ljubljani ne prezrite predstave Životok - Circle of life, v izvedbi skupine Artizani, Hiše otrok in umetnosti.
:
:

Najboljša predstava letošnjih Vizij je v soboto, 9. oktobra na 49. Linhartovem srečanju prejela tudi Matička, najvišje priznanje na področju ljubiteljske kulture.

Na 49. Linhartovem srečanju, ki je potekalo v Postojni med 7. in 9. oktobrom je strokovna žirija v sestavi Zvone Šedlbauer, Petra Tanko in Anne Gilmour (Velika Britanija) razglasila najboljše in nagradila Artizane z Matičkom za najboljši skupinski uprizoritveni dosežek.

Obrazložite žirije

Študentsko lutkovno artistična skupina Artizani, Hiša otrok in umetnosti Ljubljana, z izvirnim pristopom sega po po krivici mnogokrat prezrtem izraznem instrumentariju pantomime. Z naselitvijo uprizoritvenih sredstev te gledališke zvrsti, si skupina zagotovi varen in hkrati na moč izzivalen položaj opazovalke. Gre torej za skupino, ki s kolektivnim dosežkom in izjemno disciplino dosega točko izraza, ki z navidezno naivnostjo komentira svet, ki je mnogokrat poln zmot in včasih moralnih spodrsljajev ter vse prej kot igriv in dobrohoten. Čustvena zavzetost slehernega člana skupine nas kot gledalca fascinira, popelje nas skozi zgodbo življenja in njegovega kontinuuma. Nikoli dokončana zgodba se torej pred nami pomenljivo ponavlja in nam daje upanje, da na svoje odločitve vendarle lahko vplivamo in v filozofskem smislu vzamemo življenja v svoje roke – če ne drugače tako, da se ukvarjamo z gledališčem. 

 

Hiša otrok in umetnosti, 24. 8. 2015
Prihaja 15. Emonska promenada
Hiša otrok in umetnosti, 2. 2. 2017
Približuje se sub-kulturni Kavč Festival