(Zoom) novoletna pravljica

:
:
Novoletno presenečenje za najmlajše

V obdobju karantene so se člani Prešernovega gledališča Kranj redno srečevali na Zoomu, tako na bralnih vajah kot tudi za klepete med gledališkimi kolegi. Na enem od teh druženj se je rodila ideja o posebni praznični uprizoritvi pravljice, ki bi jo odigrali in posneli kar prek te spletne platforme.

Izbrali so Novoletno pravljico avtorja Jožefa Pernarčiča iz zbirke 42 gledaliških in lutkovnih predstav, ki je čudovita zgodba o prijateljstvu in solidarnosti z lepim sporočilom. 

Na begu pred volkom oče zajec izgubi vse priboljške za novoletno večerjo. Le kaj naj stori, da reši praznovanje silvestrskega večera s svojo družino? Vse to bodo otroci izvedeli v tej unikatni uprizoritvi, pri kateri je šlo za eksperimentiranje s popolnoma novo spletno gledališko formo.

Skupaj s pravljico je sočasno nastala tudi pesmica avtorja Uroša Rakovca, ki bo šla otrokom hitro v uho in si jo bodo lahko prepevali ob prazničnih dneh. Novoletna pravljica, v kateri bo zaigral celotni igralski ansambel Prešernovega gledališča, bo na spletnih omrežjih PGK dostopna od sobote, 26. decembra, zvečer.

SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 28. 12. 2020
Gledališke premiere v času epidemije