Življenje

:
:
Zaključna predstava Baletne šole Pirueta.
Foto: Arhiv CD
Foto: Arhiv CD
Foto: Arhiv CD
Foto: Arhiv CD
Foto: Arhiv CD

Kaj nam prinaša življenje? S čim ga osmisliti? Kako se dotakniti bližnjega? Kaj je resnično dragoceno in ostane večno?

Predstavo Življenje se spremlja skozi lik pisateljice, ki se išče v današnjem hitrem, razdrobljenem in mimobežnem svetu. Z željo, da bi ustvarila nekaj trajnega začne pisati prva poglavja knjige: Radost ustvarjanja, Pod milim nebom, Srečanje, nato pa izgubi inspiracijo, smisel pisanja in posledično sebe. Znajde se v globoki krizi in ne vidi poti iz teme.

Upanje in moč, da začne znova, ji kot luč na koncu tunela dajo otroci s svojo iskrenostjo in ji prinesejo svetlobo. Odloči se, da bo odložila vse zunanje, zavrže že napisano in spiše svojo življenjsko zgodbo. Zgradi jo kot lok, ki se pne preko treh generacij: od otroške svetlobe, preko viharja najstništva do odrasle harmonije.

»Koreografije Alje Zaletelj, Georgete Capraroiu, Sare Pucihar, Tjaše Bucik, Urške Grad in Luka Žiherja v predstavi Življenje poveže rdeča nit – lik pisateljice, ki nas s svojim iskanjem nagovarja in vabi, da se z njeno zgodbo poistovetimo, prisluhnemo sebi in najdemo svojo svetlobo, harmonijo in smisel življenja, ki se bo dotikal tudi drugih človeških src.« Luka Žiher, ravnatelj

Prireja: Baletna šola Pirueta d.o.o.