Zeleni cirkuški ponedeljek - Vsi odtenki zelene!

Stara cirkuška tradicija zaključno, poslovilno predstavo v določenem kraju označuje s pojmom "zelena". Takrat namreč sodelujoči v programu zamenjajo vloge, rekvizite, kostume, vse je dovoljeno, vse je sveže, prismojeno, zabavno, otročje -skratka "zeleno".

Zeleni cirkuški ponedeljek v Ljubljani bo tako v skladu s to tradicijo odpiral možnosti obiskovalcem, da se pridružijo ustvarjalcem in »zamenjajo« vloge - dopoldne v cirkuških delavnicah, popoldne v krotenju zelenega zmaja po mestih ulicah.  In ker ima Ljubljana naslov zelene prestolnice, bomo v izbranih predstavah obravnavali tudi okoljske teme.

Program:
10.00  ROSE V DEŽELI CIRKUSA - Cirkuška predstava za otroke/Zavod Vitkar - Fourklor in KD Priden možic

11.00 RAZBITI JUNAKI  ali CIRKUS  PONOVNE UPORABE   -  lutkovni performans / Gledališče Lalanit- Društvo lutkovnih ustvarjalcev

12.00  MLADINSKI CIRKUS - predstavitev mladih cirkuških ustvarjalcev

12.30  CIRKUŠKO-KLOVNOVSKE DELAVNICE / Združenje Cirkokrog, Društvo lutkovnih ustvarjalcev, Zavod Vitkar

14.00  UKROTIMO ZELENEGA ZMAJA - interaktivna cirkuška povorka po mestnem središču

17.00  Dana Avguštin: SOMIRU – premiera glasbeno-cirkuške predstave / Zavod Bufeto (Slovenija)
SOMIRU je ples za plesalko in kontrabas. Somiru je planet domišljije, igre in ustvarjanja in je bitje, ki potuje in odkriva tisto, kar je očem skrito, sliši, kar je preglašeno s hrupom, čuti, kar se ne da opisati z besedo.

21.00  CRIDA CABARET /predstava / Crida Company (Francija), posebni gost Leo Bassi (Španija)
Cridacompany, je poleg skupin Les Acrostiches, La compagnie 111, Le Boustrophédon, le Petit Travers zagotovo eden najbolj prepoznavnih »produktov« znane francoske šole novega cirkusa Le Lido (Centre des arts du cirque de Toulouse). V predstavi Crida Cabaret inovativni, samosvoji fuziji cirkusa, plesa in glasbe, prežeti z odbitim humorjem, nenavadni karakterji in situacijami in virtuoznimi cirkuškimi veščinami, bodo nastopili Jur Domingo Julien Vittecoq, Anicet Leone Gabriel Agosti in Marta Torrents..