Zajtrki z umetniki

:
:
Dobro izhodišče za spoznavanje lokalne umetniške scene je neformalno druženje z lokalnimi umetniki. In kaj je boljšega kot druženje ob umetnosti in hrani? Vabljeni na zajtrk!

prostoRož: Zajtrk v Knjižnici reči (Zbirno mesto: hotel Park)

Ekipa kolektiva prostoRož ustvarja javne prostore prijetne in domačne, sploh za lokalce. Del strategije v Savskem naselju je vzpostavitev Knjižnice reči. Zajtrk v Savskem bo uvod v dan sredi knjižnice brez knjig – samo orodje, igrače, gospodinjski aparati … ob pogovoru o aktivnostih prostoRoža in prihodnjih načrtih.

Kitch: zajtrk v parku Tabor (Zbirno mesto: park Tabor)

Tandem Kitch se od leta 1999 upira kategorizacijam, gibajoč se med performansom, teorijo in estetiko trasha. V zadnjem performansu Prisega prisega na strategijo kafanskega uprizarjanja. V jutru po prvem dnevu konference vas Kitch vabi na veganski zajtrk v park Tabor, kjer lahko pozdravite posledice prejšnjega dne in se pripravite na novega, skupaj z izkušenima umetnikoma, mislecema, aktivistoma, kuharjema …

Helena Tahir: Zajtrk v DObri Vagi – umetnost na kilo (Zbirno mesto: Dobra Vaga)

Helena Tahir je mlada vizualna umetnica; njeni glavni mediji si tisk, risba, slika in analogna fotografija. Je ena izmed tistih mladih slovenskih umetnic, ki jih moramo spremljati; zadnje tri mesece je imela odprt atelje v Dobri Vagi, novoodprti galeriji, kjer prodajajo umetnost na kilo. Vabi vas na zajtrk v svoj odprti atelje, ravno pod ljubljansko največjo tržnico.

Mare, Olja & Veno Bulc: Zajtrk doma (Zbirno mesto: Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana)

Mare Bulc je slovenski gledališki režiser in performer, ki se rad podaja na vse gledališke terene: od neodvisnih odrov do repertoarnih gledališč, od dramskega gledališča do uprizoritev, kjer skupaj z ekipo začne z nule, trenutno pa v Lutkovnem gledališču Ljubljana režira predstavo po kultni knjigi Tajno društvo PGC. Ima dva otroka: Olja 10 let in Veno 2 leti. Gostili vas bodo pri njih doma in skupaj boste jedli njihov tradicionalni sobotni zajtrk.

 

Prijava: Na info točki v Stari mestni elektrarni. Rezervacije so obvezne.

Povezava: Mednarodna konferenca Pripravljeni na spremembe: NOVE POLITIČNE MITOLOGIJE IN UMETNOST