Z ljubeznijo v lebdenje: sklepna večera sezone 2019/20 SNG Drame Ljubljana


Slovo od sezone 2019/20 se bo obeležilo z »dvovečernim festivalom" na ploščadi pred Dramo v sodelovanju z Drama Kavarno.

Prihajajoča sezona 2020/21, konec maja prvič v zgodovini Drame razgrnjena s filmom, posnetim po celotnem gledališkem zakulisju, prinaša 10 novih premier, konceptualno spletenih z lebdečo rdečo nitjo tako imenovane »nove resničnosti«, ki nas trenutno še najbolj spominja na občutek lebdenja v breztežnosti neznanega. Napovedujejo gledališko barvit mozaik uprizoritev skrbno izbranih dramskih del in raznolike poetike režiserk in režiserjev, ki kljub spremenjenim razmeram, ali ravno zaradi njih, obljubljajo umetniško vznemirljivo sezono.

V ponedeljek, 22. junija, ob 20.00 prisluhnite pesniškemu pogovoru dveh različnih, a ne tujih si umetnikov – Mile Kačič in Gregorja Strniše. Njune za to priložnost izbrane pesmi bodo pred Dramo brali Silva Čušin, Maja Končar, Petra Govc, Zvone Hribar, Gregor Baković in Valter Dragan.

V torek, 23. junija, ob 20.00 pa bo na ploščadi pred Dramo nastopila skupina Pantaloons trio. Njihov nastop ob sklepnem večeru gledališkega intervala »Drama – 2019/20« bodo dopolnjevale impresije iz tekoče in prihajajoče repertoarne sezone in javljanja na ploščad s skritih in zunanjemu očesu povsem neznanih kotičkov Drame.

Vstop na obe prireditvi je prost. Upoštevana bodo preventivna priporočila in navodila za omejevanje epidemioloških tveganj.