#VsakDan8Marec

Srečanje ob družabnih igrah

Društvo Mesto žensk seznanja širšo javnost z dosežki žensk. Prav temu je namenjen evropski projekt Women on Women (Ženske o ženskah), v okviru katerega bosta predstavnici društva, ki se posvečata izobraževalnim dejavnostim, v času letošnjega Festivala za tretje življenjsko obdobje pripravili druženji s starejšimi. Na obeh srečanjih bosta s pomočjo družabnih iger – kviza #VsakDan8Marec in igre s kartami Neustrašne ženske – sodelujočim predstavili svoj izbor navdihujočih žensk, ki so v preteklosti delovale na področju umetnosti, kulture, politike (zlasti feminizma), človekovih pravic in znanosti. Ker so številne živele na območju Ljubljane, srečanji pripravljata tudi v upanju, da boste sodelujoče in sodelujoči z nami delili svoje spomine ali anekdote o ženskah, ki so (bile) kljub svojim dosežkom prevečkrat pozabljene. Morda skupaj odkrijemo še kakšno junakinjo.

V času Festivala za tretje življenjsko obdobje bosta triurni srečanji potekali v Dnevnih centrih aktivnosti za starejše Ljubljana: v četrtek, 1. 10., ob 10.00 v centru na Tržaški cesti 37, v petek, 2. 10., ob 10.00 pa v centru na Gosposvetski cesti 4.

Srečanji vodita Sara Šabec in Neža Vatovec. V petek, 2. 10., se jima bo pridružila tudi Gabrijela Ivanov

Produkcija: Mesto žensk, v okviru evropskega projekta Women on Women, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Podpora: Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za javno upravo, Mestna občina Ljubljana (MOL – EPK 2025 kandidatka).