UMETNOST – PRIHODNOST – VESOLJE

:
:
Debatna kafana.

Foto: Nada Žgank

Mladi levi so vsako leto tudi prostor pogovorov – sedaj imajo že tradicionalno mesto pod taborskimi kostanji, ob kavi. Pogovori so umeščeni v življenje samo; med rekreativni šport, otroški vrišč, popoldanske sprehajalce in četrtno poletno srečevališče ob srkanju kave.

Prav s tem položajem med banalnostjo in mondenostjo, teorijo in analizo ter vdiranjem vsakdana in prakse ciljajo na sočne debate, ki proizvedejo nekaj, kar so beograjski kolegi leta imenovali teorija, ki hodi (»teorija koja hoda«). Izhodiščni pogovor je vedno med dvema ali tremi umetniki/strokovnjaki in moderatorko, kasneje so vabljeni k sodelovanju vsi! Kavo pa lahko srkate že vmes ali pa po debati, da se pripravite še za dolg večer mladolevovskih predstav.

Letošnja tema je neposredna in enostavna – prihodnost! Umeščamo jo v kontekst razmisleka o umetnosti, enkrat v trikotnik dodajamo vesolje, drugič družbeni vpliv oziroma spremembe, ki jih je zmožna generirati umetnost. Prihodnost je v umetnosti pogosto utopija ali distopija, a živimo v času, ko se zdi, kot da vse napovedi znanstvenikov o katastrofah prihodnosti že živimo, pa jih ne želimo videti ali se spoprijeti z njimi. Pogovarjali se boste z ljudmi, ki že razvijajo strategije in taktike za prihodnost, če bi izstopili iz logike, bi lahko rekli, da že živijo v prihodnosti.

Torek, 23. avgust, ob 17.00

UMETNOST – PRIHODNOST – VESOLJE
Pogovarjajo se: Muanis Sinanović, Dragan Živadinov
Moderatorka: Natalija Majsova

Četrtek, 25. avgust, ob 17.00

UMETNOST – PRIHODNOST – DRUŽBENI VPLIV
Pogovarjajo se: Silke Huysmans, Hannes Derrere, Lea Kukovičič
Moderatorka: Sodja Lotker

Koncept in produkcija: Alma R. Selimović
S podporo: Evropska unija – program Ustvarjalna Evropa: Kultura, Create to Connect -> Create to Impact, Stronger Peripheries: A Southern Coalition