Tkanina mesta v Mostah

:
:
Druženje.

Foto: Arhiv Gledališče Ane Monro

V Mostah bomo rezali in šivali, sestavljali in spreminjali veliko, pisano prešito odejo. Vsak košček predstavlja svojo celoto, vsi skupaj pa zaživijo novo, drugačno entiteto. Lahko se razkropijo in sestavijo v novo, mehko pokrivalo. In potem se razdrejo in sestavijo … in spet in spet ... v neskončnost.

V roke lahko vzamete škarje in platno. Ogromna tabla bo odskočna deska storitvene menjave. Ponudite in dobite. Zgolj nebo lahko omeji krila domišljije. Od hitrega prevoda do podoknice, od menjave gume do peke piškotov. Povej, kaj znaš, in povej, kaj potrebuješ …

Pa šivamo naprej, delavnice in ropotarnice – Ljubljanska kolesarska mreža bo svetovala in učila, kako postati sam svoj mojster. Plezalni center bo osvajal bližnje, velike in majhne objekte. Na delavnicah iz trgovine To je To bodo na preizkusu stari in novi ulični pripomočki. Menjava igrač in knjig. Beseda ni konj, saj je hitrejša in trdovratnejša … zato bodo strokovnjaki iz Familylaba svetovali in klepetali z mladostniki in starši. Bi želeli iz starih čevljev narediti nove? Lažje storiti kot govoriti ...

Jasno, da bodo poseben odtenek pridihnile različne kulture: ukrajinska, arabska, afriška ... ples, hrana, igra in poezija za vsak okus in poseben priokus.

In ko na zemljo pade noč, se tkanina odeje zasvetlika v soju tisočih luči. V etnoklubu Zlati zob se glasbeni žur/koncert razvije in sprosti še zadnje kreativne niti – niti obrobe.

Odeja je stkana in vanjo se lahko zavijemo, kadar želimo … dovolj je, da jo zaznamo in naredimo.

Za to lepo oddejo pa potrebujemo pomoč vseh, zato vas pozivamo, da prinesete s seboj volno, niti, vrvi, obveze, vse iz česar se lahko tke in prepleta. Pod vodstvom našega Glasnika boste lahko menjavali dobrine, prepletali tkanine in naročilo podoknice ljudem, ki jim že dolgo niste povedali tistega, kar vam leži na duši.

S prepletanjem besed bodo celotno dogajanje v Mostah popestrili še pripovedovalci Radia Študent. Polona Torkar, Valentina Plaskan, Žiga Pohleven in Sara Horžen bodo poosebili, oživeli in predstavili zgodbe o različnih protagonistih, dobrih in hudobnih, temačnih in veselih. Primerno za mlado in staro, ki z radovednostjo doživljajo nauke pustolovščin, srhljivk, živalskih prigod in človeških nezgod.