Tina Prpar: Flojdranje s Tinko Pobalinko

:
:
delavnica gledališke maske

Foto: Peter Uhan

Tinka Pobalinka se že zelo veseli, da ti bo lahko predstavila osnove gledališke maske in vizualnega razvoja lika. V resnici tesnobno vadi že več mesecev. Na delavnici ste dobrodošli_e čisto vsi, ki vas zanimajo različne možnosti uporabe maske v performansu.

Delavnica bo razdeljena na teoretični uvod (1 ura) in praktični del (3 ure). Najprej boste spoznali osnove gledališke maske, pravilno senčenje, značilnosti karakterne maske, nato pa boste pregledali še uporabo produktov in orodij ter se seznanili z improvizacijo.

V praktičnem delu boste razvijali vaše zamisli, ki bodo pomagale liku zaživeti v vsej polnosti. Lahko se poigraš s spremembo spola, staranjem ali fantazijsko masko. Zanimalo nas bo, kako lahko z masko pomagaš dopolniti lik in kostum, kako na oblikovanje maske vpliva velikost prostora in svetloba, kako po fazah pravilno nanašamo produkte in s katerimi orodji gre to najlažje od rok.

Imaš divjo zamisel, ki je sam_a ne znaš realizirati? Nič ne čakaj, prijavi se in obenem napiši, kaj bi rad_a razvil_a, da Tinka v svojih malhah prinese prave produkte. Zelo zaželeno je tudi, da s sabo prineseš kostum. Če imaš določena ličila, ki jih nadvse rad_a uporabljaš, pa jih prav tako prinesi s sabo, vse bo prišlo prav.

 

Tina Prpar je ena od najvidnejših oblikovalk gledališke maske v slovenskem prostoru. Sodeluje tako v institucionalnih kot tudi neodvisnih projektih. Sooblikovala je kompleksne vizualne podobe likov v odmevnih predstavah, npr. Tatovi podob, Peter Kušter, Trojanke, Galeb, Steklena menažerija, Slovenska popevka, Ekshibicionist idr.

Prijava:

Na delavnico vabimo vse performerje in ustvarjalce, ki jih zanima gledališka maska. Predznanje ni nujno potrebno, je pa koristno. Vse zainteresirane prosimo, da nam ob prijavi pošljejo kratek opis lika, ki bi ga želeli nadgraditi s pomočjo maske in kratko motivacijo, zakaj bi se želeli delavnice udeležiti.

Kje:

Delavnica bo potekala v EX-teatru na Resljevi 3 (v bližini Zmajskega mostu).

Rok prijave:

Prijave na delavnico s kratkim opisom svojih znanj in motivacijo za delavnico sprejemamo na sindikat@emanat.si najkasneje do srede, 10. aprila 2019.
Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije.

Kotizacija: 15 evrov

Vsi letošnji nastopajoči na Sindikatu se lahko ob pravočasni prijavi udeležijo delavnice brezplačno.

Povezani dogodki