Šola v kulturi za pedagoške delavce

:
:

Šola v kulturi je projekt kulturno-umetnostne vzgoje, ki so ga v zavodu Bunker razvili po modelu šole v naravi – le da so udeleženci namesto v naravo in šport potopljeni v urbano okolje in umetnost. Intenziven tridnevni program je preplet umetniških delavnic, pogovorov, ogledov predstav, koncertov in filmov. Pomemben element je tudi spoznavanje kulturne krajine mesta, vse od seznanjanja s pomembnimi institucijami, arhitekturnimi presežki do spoznavanja grafitarske krajine posameznih četrti in kulinarične ponudbe.

Šolo v kulturi so v zavodu Bunker že večkrat izvedli za učence zadnje triade OŠ, tokrat pa je namenjena pedagoškim delavcem kot uvod v sodelovanje v okviru projekta Igrišče za gledališče 2.0, da lahko tako lažje k tovrstnim aktivnostim povabijo tudi učence.

Pri izvedbi Šole v kulturi sodelujejo različni umetniki, strokovnjaki in kulturne organizacije; prva izdaja šole v kulturi bo tesno prepletena s festivalom Zlata paličica in z mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk, ki ga organizira Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk.