Shod prikazni: srečanje z Ingrid Vranken

:
:
Srečanje z Ingrid Vranken preko platforme Zoom.

Živimo v zakletem svetu. Naša sedanjost je prežeta s prikaznimi, ki govorijo tako iz preteklosti kot tudi iz prihodnosti. Prikazen je paradoks, odsotnost, človek in nekaj drugega kot človek, ki pa je kljub temu srhljivo prisotna in vplivna. Prikazni lahko pokažejo, da nekaj manjka, da je nekaj narobe. Prikazni nam razkrijejo, da čas ni linearen, ampak kolobocija, gosta in razplastena.

Prikazni odpirajo potencial za druge zgodbe sedanjosti, preteklosti in prihodnosti. V nas lahko izzovejo željo, da bi živeli drugače in nam ponudijo namenska orodja. Če prepoznamo dejstvo, da smo obenem zakleti in tisti, ki strašijo, postane naše razumevanje sedanjosti in naše umeščenosti v njej prepustnejše. Z naselitvijo potenciala prikazni lahko prepoznamo drugačno bližino drug do drugega in tistega, kar nas obdaja.

V zadnjih dveh tednih se je osem umetnikov spektralno sestalo s partnersko prikaznijo na povabilo WP Zimmer, studia za umetniški razvoj v Antwerpnu. Ingrid Vranken (FoAM Zenne) nas bo povabila na spektralni »obisk v studiu« in tako odprla raziskavo o prikaznih in zakletih kotičkih naših svetov.

Udeležba je brezplačna.
Dogodek bo potekal v angleščini.

ZOOM LINK:
Meeting ID: 849 7284 3716
Passcode: 643431

 

Ingrid Vranken (1987) je zaključila magistrski študij iz teatrologije na Univerzi v Antwerpnu in Freie Universität Berlin ter magistrski študij umetnosti v DAStheatru v Amsterdamu. Od leta 2012 do 2017 je bila koordinatorica umetniške platforme SPIN v Bruslju, kjer se je osredotočala na kuratorske projekte, ki preizprašujejo naše izkušnje časa in produktivnosti. V času, ko je delovala v okviru platforme SPIN, je ustvarjala znanje za in o organizacijah v upravljanju umetnikov in poštenih praksah v umetnosti, ki jih je udejanjila kot svetovalka o listini za pravične prakse, »Juist is juist«, za flamsko umetniško polje. Sodelovalni projekt Skupna denarnica je oblikoval njeno vsakdanje življenje od leta 2018, življenjski eksperiment deljenja financ z devetimi drugimi ljudmi kot način za premislek o individualnem lastništvu, navadah, prekarnosti in čustvenem odnosu do denarja. Ingrid trenutno deluje kot samostojna dramaturginja, kuratorka in umetnica, je članica FoAM, transdisciplinarnega laboratorija na stičišču umetnosti, znanosti, narave in vsakdanjega življenja. Njena kuratorska in umetniška praksa se osredotoča na omogočanje sistemskega ekofeminističnega prehoda v umetnosti, z vključevanjem znanja in dela nečloveških bitij, zlasti rastlin. V ta namen ustvarja sodelovalne kuratorske okvire in spekulativna perforativna predavanja pod okriljem laboratorija Rooted Hauntology Lab. Od pomladi leta 2020 je del večglasne kuratorske ekipe wpZimmer, studia za umetniški razvoj v Antwerpnu.