Promenada

:
:
Ulični povorki iz centra obeh Goric do Trga Evrope, vhoda v Gotropolis.
Foto: Arhiv SNG Nova Gorica
Foto: Arhiv SNG Nova Gorica
Foto: Arhiv SNG Nova Gorica

Promenada je ulična povorka z glasbenim in zabavnim programom. Otvarja septembrsko dogajanje ustvarjalnega mesta Gotropolis (-TNK-) in je del čezmejnega skupnega programa Odprte scene / Scene Aperte, ki ga ustvarjajo trije producenti (Quarantazerosettequatro, CTA Gorizia, -TNK-).

Dve Promenadi – ulični povorki z dvema žirafama – potujeta iz centra obeh Goric. Ob glasbenem ter interaktivnim programu popeljeta slovensko in italijansko občinstvo na srečanje na mejo.

Promenada (SLO) začne svojo pot po predstavi Teatra Matite v SNG Nova Gorica. Od gledališča ubere pot preko Trga Franceta Bevka ter nadaljuje po Erjavčevi ulici vse do meje in Carinarnice na meji. Promenado spremlja uveljavljena bobnarska skupina Sherzer Brigade.

Promenada (IT) začenja svojo pot na Travniku v Gorici.. Klovn Camillo Acosta Mendoza in performerka Manca Uršič popeljeta italijansko občinstvo preko goriških ulic na srečanje na meji pri Carinarnici.

Ob srečanju gledalce čaka osvežilna pijača, prigrizek, večer pa se nadaljuje s skupnim projektom Unboxing, interaktivnim pohodom z wi-fi slušalkami, čezmejnih producentov Odprtih scen / Scene Aperte.