Predstavitev Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča

:
:

Zavod RAZVOJ Maribor kot ustanovitelj prvega lutkovnega paragledališča pri nas ob mednarodnem dnevu invalidov in ob praznovanju slovenskega neformalnega praznika kulture “Ta veseli dan kulture“, 3. decembra 2018, v interdisciplinarnem umetniškem laboratoriju GT 22 na Glavnem trgu 22 v Mariboru organizira javno predstavitev Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča. V ta namen Vas vljudno vabijo k udeležbi od 9.30 ure naprej.

V sodelovanju z GT 22 so pripravili celodnevni program, v okviru katerega bomo predstavili vzpostavitev Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča, kjer trenutno zaposlujemo ljudi s posebnimi potrebami, ustvarjamo lutkovne predstave, slikanice in izdelke po kultnih motivih striparske legende Mikija Mustra.

Po začetnem zboru in spoznavanju bo ob 10. uri otvoritev Zvitorepčeve razstave in predstavitev dela zavoda RAZVOJ Maribor. Ob 11. uri si bo v prostorih knjižnice lutkovna predstava Modri kralj Inus. Po kratki pogostitvi bo ob 12.00 uri nadaljevanje z okroglo mizo na temo problematike invalidov v mestu, ki jo bo v okviru radijske delavnice znancev predvajal tudi Radio Maribor. Popoldne ob 16. uri bodo na vrsti ustvarjalne delavnice, v okviru katerih se bo izdelovalo slike in lutke. Nato bo ob 17. uri na Intimnem odru lutkovna predstava Časovni stroj.