Predstavitev študentske raziskave in zbornika Roževina zgodovine


V študentskem raziskovalnem projektu Roževina zgodovine pod vodstvom pedagoške mentorice Petje Grafenauer so sodelovale študentke in študenti različnih fakultet in študijskih smeri Univerze v Ljubljani. S pomočjo meddisciplinarnih oblik skupnega raziskovanja zgodovinskih, umetnostnih, socioloških, etnografskih, kemijskih, kozmetičnih in ekonomskih plati kozmetike in lepotnega dela so se seznanile z umetnostnozgodovinsko analizo, kritično kontekstualno analizo vizualne kulture in vsakdanjih praks, različnimi oblikami javnega predstavljanja raziskovalnih izsledkov ter osnovami publicistike in javnega nastopanja. 

Skupaj so pripravile knjigo Roževina zgodovine: Kozmetika v družbi in času, ki združuje predstavitev mednarodne skupinske razstave in spremljevalnega umetnostno-izobraževalnega programa z raziskovalnim projektom in njegovimi izsledki.

Projekt in zbornik bodo predstavile Petja Grafenauer, Katja Kobolt, Jerneja Erhatič, Rebeka Hvala, Jaka Juhant, Petra Lapajne, Ana Obid, Zdenka Pandžić, Neja Rakušček, Lucija Šerak in Iza Štrumbelj Oblak.