Plesni izzivi na Fronti

:
:
Ponujamo vam kratke in intenzivne Plesne izzive na Fronti, za katere potrebujete nekaj plesnega spomina, predvsem pa ljubezni do plesa.

Zjutraj bomo prebudili telo z jogo. Sledila bo sodobna plesna tehnika, kjer bomo izzivali telesne darove z nenavadnimi plesnimi kombinacijami  ter z igro med organskimi in anorganskimi  trenutki. Budno telo bo požgečkalo misli na delavnici, kjer bomo gnetli strukture, razgibavali vzorce razmišljanja ter preizpraševali pravila. Še več izzivov za telo in misli plesa nam bodo ponudili večerni program plesnih predstav in pogovori z njihovimi avtorji do poznih večernih ur, ki se bodo končale s sproščenimi plesnimi vibracijami.

MAJA KALAFATIĆ (SI) je diplomirala na SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Kot koreografinja in plesalka sodeluje v več avtorskih predstavah ter z drugimi umetniki. Po vrnitvi v Slovenijo je obiskovala dveletni program za učitelja joge v Devi joga centru in ga oktobra 2008 uspešno končala. Poučuje sodobno plesno tehniko v Intaktu, jogo v Devi in Parinama joga centru ter v Plesnem Teatru Ljubljana.

ROBERT CLARK (UK) je koreograf, plesalec in pedagog, ki že celo desetletje mednarodno deluje po vsej Evropi in Severni Ameriki. Robert je pridružen umetniki londonskega gledališča The Place in gostujoči umetnik v Greenwich Dance Agency. Za svoja dela je med drugim dobil nagrado Simone Michelle. Ustvaril je naročena dela za številne skupine (nedavno Beyond Front@ 2012–2014, SEAD’s Bodhi Project 2014, EDge 2014, Nottdance Festival 2013). Kot plesalec ter performer je sodeloval s številnimi skupinami in koreografi, kot so Sasha Waltz and guests, Cie Soit, Cie Felix Ruckert, Le Grand Jeu, Vincent Dance Theatre, Charles Linehan, Ben Wright/BGroup.

URNIK
10.00 - 11.30    Joga (Maja Kalafatić)
12.00 - 14.00    Plesni klas (Robert Clark)
14.30 - 17.00    Kompozicija (Robert Clark)