Ples v tvojih čevljih

:
:
Predstavitev delavnice.

Foto: arhiv umetnice

Ples v tvojih čevljih je »sharing«: neformalna predstavitev štiridnevnega plesnogledališkega eksperimenta z britansko performerko, koreografinjo in mentorico TC Howard. Je rezultat gibalnega raziskovanja idej o družbenem spolu, identiteti in jazu oziroma tega, kar slednje pomeni udeleženkam in udeležencem tega večplastnega procesa invencije, intervencije in improvizacije. Dogodek se bo izoblikoval vpričo občinstva: pričakujte igrivi trk med spontanim in izvežbanim – okno v ustvarjalni proces, ki se je odprlo edinole zato, ker so se soavtorice in soavtorji odločili biti skupaj.

"Delo z edinstvenimi ansambli, s skupinami ljudi z vseh vetrov je način, kako segati proti svetu, da bi postali nekaj več od samih sebe. To dejanje, to raztezanje od znotraj navzven: razpre nas kot fizična bitja ter podžge in izzove naše empatijo, razumevanje in zaupanje."

– TC Howard

Sodelujejo: Teja Bitenc, Darja Butina, Alenka Dereani, Josip Drabik Jug, Romana Humar, Alja Lacković, Majda Lekše, Tina Poglajen, Ankica Radivojević, Vesna Veingerl, Vesna Škreblin, Martina Štirn in Manca Trampuš.

Sodelujoča umetnica: TC Howard